Zowel Europees als Nederlands Kampioenschap LD Challenge Almere

sportflevo.nl - Camille Deligny Foto Charlie Crowhurst Getty Images 2016-klein.jpg

CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM populairder dan ooit!

Op zaterdag 9 september 2017 organiseert CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM de oudste lange afstand triathlon van Europa. Deze editie is door de European Triathlon Union (ETU) en de overkoepelende CHALLE NGEFAMILY organisatie uitgeroepen tot Europees Kampioenschap. Daarnaast strijden Nederlandse atleten  om het Nederlands Kampioenschap.

De lange afstand triathlon bestaat uit een parcours van 3,8km zwemmen in het Weerwater, 180km fietsen door de Flevolandse polder en 42,2km lopen rondom het Weerwater. De lange afstand triathlon stijgt de laatste jaren weer  in populariteit onder atleten en dat merkt de organisatie in Almere ook.

Inschrijvingen
Op dit moment hebben al ruim 1.300 atleten zich ingeschreven voor de lange of halve afstand, hetzelfde  aantal dat in 2016 aan de start van beide wedstrijden stond! Ook de inschrijvingen bij de overige wedstrijden tijdens het weekend lopen goed. Inschrijven voor de 37e editie van de CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM is nog mogelijk tot en met 31 augustus, of tot de maximum capaciteit is bereikt. En die grens komt al aardig in zicht.

Wanneer
Het triathlonweekend vindt in 2017 plaats op 8, 9 en 10 september. De aftrap is op vrijdag 8 september met traditiegetrouw het NK Scholentriathlon Junior Challenge en de Challenge4All. Gevolgd op zaterdag door de lange en halve afstand triathlon, en de TriTogether op beide afstanden. Zondag wordt het weekend afgesloten met de spectaculaire korte teamestafette wedstrijd tijdens de RABO Business Relay en met de finale van de Lotto Eredivisie triathlon. Kijk voor het volledige programma en de mogelijkheden voor deelname op challenge-almere.com.

Vrijwilligers
Dit grote sportevenement kan niet georganiseerd worden zonder de honderden vrijwilligers. De CHALLENGEALMERE-AMSTERDAM is daarom ook dit jaar weer op zoek naar mensen die tijdens het weekend willen helpen met bijvoorbeeld het verzorgen van de atleten, het opzetten en bewaken van het parcours, het zorgdragen voor de andere vrijwilligers of bij de hele logistieke organisatie achter het evenement. Meer informatie is te vinden op de website challenge-almere.com,
of via vrijwilligers@challenge-almere.com.

Voor meer informatie over inschrijven, het programma en vrijwilligerswerk, ga naar challenge-almere.com.

Foto klein: Winnaar Challenge Almere-Amsterdam 2016 Jan Raphael © Tije Vlam
Foto groot: Winnaar Challenge Almere-Amsterdam 2016 Camille Deligny © Charlie Crowhurst/Getty Images 2016