Zoektocht NOC*NSF naar potentiƫle toppers gaat verder met nieuwe Talentdag

sportflevo.nl - Fietstest.JPG

‘Ik wist niet dat ik het in me had.’ Met deze slogan gaat NOC*NSF dit najaar weer op zoek naar talent. Op zondag 12 november wordt voor derde keer de NOC*NSF Talentdag voor olympische sporten georganiseerd in het Topsportcentrum Almere.

“De talentdagen zijn een aanvulling op de opleidingsprogramma’s van de sportbonden”, vertelt Kayan Bool van NOC*NSF. Aan de Talentdag voor olympische sporten doen de roeibond, volleybalbond, atletiekunie, wielerunie, rugbybond en triathlonbond mee. “Dit zijn allemaal laat-specialisatie sporten”, legt Bool uit. “Sporters die tussen hun dertiende en achttiende beginnen met bijvoorbeeld roeien, hebben nog steeds kans om de wereldtop te halen.”

De triathlonbond is één van de deelnemende bonden. De Talentdagen zijn van essentieel belang voor zijn sport, zegt technisch directeur Adrie Berk. “Zeventig procent van de leden van onze selecties is binnengekomen via een Talentdag.” Thomas Cremers bijvoorbeeld. Hij voetbalde eerst, deed twee jaar geleden mee aan de NOC*NSF Talentdag en won onlangs brons op de WK duathlon voor junioren.

De NOC*NSF Talentdag is bedoeld voor:

  • jongeren tussen de 12 en 18 jaar
  • die duidelijke sportieve waarden vertonen
  • én die het maximale uit zichzelf willen halen

Ook dit jaar wordt er weer getest binnen een drietal profielen, te weten:

  • Lang en Sterk
  • Explosief en Snel
  • Uithoudingsvermogen 

Ken jij een sporter die erg lang is, extreem snel is, of een opvallend groot uithoudingsvermogen heeft? Zie je de ambitie bij die sporter? Wijs hem of haar dan op deze alternatieve route richting de topsport.

Voor aanmelden of meer informatie ga naar www.ikwistnietdatikhetinmehad.nl. Wil je meer weten of heb je vragen, neem dan contact op via talentdag@nocnsf.nl.