Zesde Zuiderzee Klassieker van start op zaterdag 24 september

sportflevo.nl - Zuiderzee Klassieker-1.png

De Zuiderzee Klassieker wordt alweer voor de 6e keer georganiseerd door de Maag Lever Darm Stichting om geld op te halen voor de strijd tegen darmkanker. Deelnemers kunnen kiezen uit vier afstanden: 60, 120, 150 of 180 km. Alle routes gaan langs het prachtige landschap van de Oostvaarderplassen en de 150 en 180 km gaan rondom het Markermeer. De start en finish zijn in het centrum van Almere waar de hele dag van alles te doen is.

Het aftellen is al (langzaam) begonnen: zaterdag 24 september is de start van de 6e editie van de Zuiderzee Klassieker. Tijd dus om in actie te komen! Er zijn al hele mooie prestaties neergezet, nog vóór de tocht is begonnen: de routes zijn uitgestippeld, er hebben zich al meer dan 400 deelnemers aangemeld en de teller voor darmkankeronderzoek staat al op 60.000 Euro! Dat is veel geld, maar helaas nog lang niet genoeg om darmkankeronderzoek te financieren... Daar is zo'n 200.000 tot 250.000 euro voor nodig! 

Eén op de twintig mensen krijgt in zijn of haar leven darmkanker. Met 15.550 nieuwe diagnoses in 2015 is darmkanker de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Ondanks verschillende behandelmogelijkheden overlijden in Nederland ruim 5.000 mensen elk jaar aan de gevolgen van de ziekte. Darmkanker is daarmee doodsoorzaak nummer 2 in Nederland.

Draag net als Michael Boogerd, ambassadeur van de Zuiderzee Klassieker, een steentje bij en help  dit monsterbedrag bij elkaar te krijgen.

Voor meer informatie klik hier