Z tot Z tocht, ook voor mensen met een beperking

<p class="Hoofdtekst"><span>De van Z.. tot Z.. tocht is een wandeltocht die elk jaar in het 2e weekend van september wordt georganiseerd. De langste afstand is 110 km en begint in Zeewolde. Vanaf Zeewolde gaat de route langs Lelystad, Swifterbant, Dronten, Biddinghuizen weer naar Zeewolde. Tijdens de wandeltocht loopt u deels over het pionierspad en de kunstroute van Flevoland. En dit allemaal binnen 24 uur! Het is ook mogelijk om andere afstanden te lopen. De Z.. tot Z.. tocht kent de volgende afstanden: 110 km, 83 km, 55 km, 28 km, duo’s en een estafette. Voor wandelaars met een beperking is er ook de 10 km en 5 km.</span></p>
<p class="Hoofdtekst"> </p>
<p class="Hoofdtekst">Geschreven door: Erik Wallenburg</p>
<h3 class="Hoofdtekst">Waarom?</h3>
<p class="Hoofdtekst">Het zal wel komen dat ik nu aan de rolstoelgebonden ben en iets kies wat het dichtste bij de oude verslaving komt, de grens probeer te beleggen. Het lopen zat er bij ons gezin al helemaal in, een ieder heeft de Nijmeegse 4 daagse minimaal 2 maal gelopen.</p>
<p class="Hoofdtekst">De Dodentocht van 100 km in België heb ik samen met mijn zoon en dochter diverse malen gelopen. Door een ongeval in 2004 is het lopen abrupt voor mij gestopt. De link met de wandelevenementen bleef ik wel houden en was in België en Nijmegen de fotograaf met krukken voor de  organisatie’s</p>
<p class="Hoofdtekst">Na mijn beenamputatie in 2013, was het plan om met prothese mijn wandel grenzen op te gaan zoeken. Maar ook dat zat tegen en ben nu genoodzaakt om samen met mijn rolstoel op te trekken.</p>
<h3 class="Hoofdtekst">Z tot Z tocht, ook voor mensen met een beperking</h3>
<p class="Hoofdtekst">In 2013 werd bij de Z…tot Z… tocht de mogelijkheid geboden om mensen met een beperking de laatste 5km af te leggen. Drie maanden na mijn amputatie bleek deze afstand voor mij geen probleem, en reed ik de laatste 16 km. in 2014 moest voor mij 55 km ook haalbaar zijn en dit is mij gelukt, ondanks de pijn in mijn polsen, zij moesten nog wennen aan zoveel arbeid.</p>
<p class="Hoofdtekst">En dat bracht me op een punt dat ik me afvroeg waarom niet gewoon de hele Z…tot Z… tocht zou gaan doen,  afzien kan ik nog wel na 13 maal dodentocht en 17 maal Nijmegen gelopen te hebben in het verleden. Dus het indoor trainen bij Altius voortgezet en vanaf half Februari al een kleine 700 km getraind.</p>
<p class="Hoofdtekst">Jammer dat er niet meer rolstoelers mee hoepelen. Zaterdag 22 aug ga ik met de atletiek vereniging 40km doen richting Spakenburg. Regen kan roet in het eten gooien, omdat dan de grip op de hoepels af neemt.</p>
<p class="Hoofdtekst">Zaterdag 12 september hoop ik na 7 keer lopend een Medaille behaald te hebben met de Z…tot Z… tocht, mijn 8e opgespeld te krijgen na het volbrengen van de tocht met mijn rolstoel.</p>
<p class="Hoofdtekst"> </p>
<p class="Hoofdtekst">Meer informatie Z tot Z toch: <a class="external-link" href="http://www.ztotz.nl">www.ztotz.nl</a></p>