Windsurfcentrum Almere opent 28 april haar deuren in Almere Haven

sportflevo.nl - Windsurfcentrum Almere (1).jpg

Vanaf 28 april start er vanuit het gebouw van de windsurfvereniging een beachclub met de mogelijkheid om windsurfmateriaal te huren. Iedereen is welkom in het vernieuwde Surfcentrum en kan surfmateriaal huren en of windsurfles volgen.

Het Gooimeer is voor windsurfers een prachtige plek om te recreëren. Het surfstrandje in Almere Haven is voor velen een favoriete stek tijdens de zomermaanden. “Tot op heden was er geen horecagelegenheid en ontbraken de faciliteiten om windsurfmateriaal te huren. Enkel de leden van de windsurfvereniging op het Surfstrand konden gebruik maken van windsurfmateriaal van de vereniging. Met het vernieuwde Surfcentrum brengen we daar verandering in brengen”, aldus Marco Boone, initiatiefnemer.

Beachclub
Het gebouw is totaal verbouwd en er is een terras aangelegd met uitzicht over het Gooimeer en in de avonduren de ondergaande zon. Bij binnenkomst krijg je spontaan het surf & beachclub gevoel. Het windsurfcentrum biedt naast drankjes ook lunches en maaltijden.

Verhuur en lessen
Er is een trend zichtbaar dat zowel kinderen als volwassenen de surfsport aan het (her) ontdekken zijn. Het windsurfcentrum biedt daarom, naast de verenigingslessen, voor zowel kinderen als volwassenen windsurflessen aan. Van lessen voor de startende windsurfer tot slalomtrainingen voor de gevorderde windsurfers. Ook kan windsurf- en SUP materiaal worden gehuurd.

Windfoil les en testcentrum
In de windsurfsport is een compleet nieuwe ontwikkeling gaande, windfoilen. Met windfoilen surf je op een gewone surfplank, maar ‘vlieg’ je ongeveer 1 meter boven het water, doordat er een soort ‘draagvleugel’ onder de plank zit. Een zeer spectaculaire nieuwe vorm van windsurfen. Windsurfcentrum Almere biedt via de website www.windfoilen.nl lessen aan om windsurfers te leren windfoilen. Ook verhuurt het Windsurfcentrum Almere dit materiaal.

Veel activiteiten
Windsurfcentrum Almere organiseert dit jaar veel activiteiten. Van NK windsurfen tot en met de Optimist on Tour op 19 mei. De ambitie van het Windsurfcentrum is om mensen in aanraking met de watersport te brengen.

Meer informatie
Adres: Gooimeerdijk West, Surfstrand Haven 2.
Contactpersoon: Marco Boone, 06-12138112, marco.boone@windsurfcentrumalmere.nl.
Websites: www.windsurfcentrumalmere.nl en www.windfoilen.nl