Kernsport Watersport

Waarom watersport?

De kenmerken van Flevoland zijn water, ruimte, wind en natuur. Wie Flevoland een beetje kent, begrijpt dat de link tussen watersport en het Flevolandse landschap niet moeilijk te maken is. Flevoland is omringd door water en beschikt over vele plassen die geschikt zijn voor allerlei watersportactiviteiten. Sinds 2013 is watersport een van de kernsporten van de Provincie Flevoland. Met het aanwijzen van watersport als kernsport wil de Provincie Flevoland de economische impact van de sport vergroten, de watersport versterken en Flevoland profileren en promoten als watersportprovincie. 

Wat is watersport? 

Alle sporten beoefend op het water, zoals zeilen, windsurfen, (sloep)roeien, kanoën, kitesurfen en waterskiën.

Wat doen we?

Het uitdragen van Flevoland als watersportprovincie kan Sportservice Flevoland niet alleen. Samenwerken is het sleutelwoord. Samen met onze watersportpartners willen we met diverse activiteiten en evenementen de inwoners van Flevoland (en daarbuiten) laten zien wat de provincie te bieden heeft. Dit doen we onder meer door:

Betrokken partijen

Binnen Flevoland=Watersport wordt samengewerkt met watersportverenigingen, -bedrijven en -evenementen, havens, Watersportverbond, HISWA, Flevolandse gemeenten, City Marketing organisaties, Provincie Flevoland, en Toerisme Flevoland.