Vijf Junior Challenge scholierentriathlons dit jaar in Flevoland!

sportflevo.nl - Junior Challenge Cornelis Scheltinga 4_klein.jpg

Triathlon is één van de twee kernsporten van de provincie Flevoland. Het past perfect bij het karakter van Flevoland: wind, water en ruimte. Alles wat je nodig hebt voor een triathlon. Reden voor Sportservice Flevoland om deze sport te stimuleren. Om de jeugd met deze uitdagende sport kennis te laten maken, worden er in Flevoland maar liefst vijf Junior Challenge scholentriathlons georganiseerd. Tot stand gekomen door een samenwerking van de Flevolandse triathlonorganisaties:

17 mei                          Duin Triathlon & Duathlon            Basisonderwijs en jeugd
28 juni                         Junior Challenge Zeewolde           Basis- en voortgezet onderw.
13 juli                           Junior Challenge Urk                        Basis- en voortgezet onderw.
25 augustus             Junior Challenge NOP                      Voortgezet onderwijs
12 september         Junior Challenge Almere                 Voortgezet onderwijs

Gratis triathlon clinic
Een triathlon bestaat uit drie disciplines: zwemmen, fietsen en lopen. De leeftijdscategorieën waarin wordt gestreden, verschillen per Junior Challenge. Het spreekt voor zich dat de afstanden van een Junior Challenge veel korter zijn dan die van een lange afstand triathlon. Daarnaast verschillen de afstanden ook per Junior Challenge, dus iedereen kan meedoen! 

Ter voorbereiding op een Junior Challenge bieden wij alle scholen in Flevoland een gratis Junior Challenge triathlon clinic aan. Gewoon tijdens schooltijd en op school. Deze clinic wordt gegeven door een top triathlontrainer, die zelf ook triathleet is. In overleg met school wordt bepaald waar: in de gymzaal, op het schoolplein, tijdens een sportdag etc. Door middel van verschillende spellen leren de leerlingen hoe het is om drie sporten (zwemmen, fietsen en hardlopen) achter elkaar te beoefenen.

Ook als je niet met je school/klas deel wilt nemen aan één of meerdere Junior Challenge wedstrijden, maar wel je leerlingen een keer met deze sport wilt laten kennismaken, kun je een clinic aanvragen.

Heeft jouw school interesse in deelname aan een scholentriathlon en/of gratis triathlon clinic? Neem dan contact met ons via mail: info@sportflevo.nl of bel naar 0320 – 25 11 13.