Vierde avond vierdaagse cursus ACT in High Performance

Als trainer/coach ben je -naast de ouders- het meest bepalend in de carrière van jouw sporter(s). In deze training gaan we aan de slag om jou als trainer/coach nog effectiever te maken d.m.v. meer inzicht en de nieuwste kennis over mentale aspecten van presteren.

Traditionele sportpsychologische interventies focussen zich meestal op het onder controle krijgen van gedachten en gevoelens. Maar wanneer 't er écht om gaat, lukt dit vaak niet. Bovendien zorgen de traditionele interventies lang niet altijd voor prestatieverbeteringen. Uitgangspunt in deze training is een nieuwe evidence-based methode: ACT (Acceptance en Commitment Training). Het doel van ACT is het vergroten van psychologische flexibiliteit. In het kort betekent het dat iemand beter leert omgaan met de ups en downs in de sport. Iedereen die ergens vol voor gaat, krijgt met ongemak, twijfels, tegenslag en succes te maken, ook sporters en coaches. We werken met eigen voorbeelden uit de praktijk, doen ervaringsgerichte oefeningen en rollenspellen. Dit is essentieel om het geleerde in de praktijk te brengen.

De training wordt gegeven door Kelly Dekker van de High Performance Academy. Ze heeft zich als eerste sportpsycholoog in Nederland verdiept en geschoold in ACT en volgde trainingen en workshops bij de beste ACT-experts in de wereld. Eind 2017 ontving ze de Frank Bakker Award voor haar bijzondere bijdrage aan de sportpsychologie in Nederland.

Data:           maandag 17 en 24 september, 1 oktober en 5 november
Tijd:             19.00 – 21.30 uur
Locatie:     Topsportcentrum Almere | alleen 24 september Olympiakwartier (AKT gebouw) Almere

In het kader van de talentontwikkeling en scholing van trainers/coaches kunnen wij deze vierdaagse cursus gratis aan u als trainer/coach aanbieden. In verband met de kosten die wij maken, hanteren wij wel een no-show policy: als er binnen 48 uur voor aanvang wordt afgemeld, brengen wij € 50,00 in rekening. Dit bedrag wordt gestort in het Flevolands Talentenfonds.