Verslag Kick-Off Trainingsweekend RTC 4, 5 & 6 november

Op vrijdagavond net na het avondeten kwamen alle RTC en Regio atleten met hun ouders naar de accommodatie Kindervakantieland op de Kemphaan in Almere. We begonnen met een algemeen praatje over wat het RTC en de regiogroep inhoud voor de nieuwe instroom van atleten, maar ook voor de ouders. Vervolgens gingen de atleten naar een andere ruimte om elkaar beter te leren kennen. Wij kregen de opdracht om elkaar te interviewen. Toen wij elkaar aan het interviewen waren, gingen de ouders in gesprek met sportpsycholoog, Rogier Hoorn. De presentatie van Rogier Hoorn ging over topsport gecombineerd met school en algehele ontwikkeling in de leeftijden van 12 tot 18 jaar. De ouders hadden tussendoor de gelegenheid om vragen te stellen.

Na een emotioneel afscheid met de ouders, mochten wij elkaar voorstellen aan de groep. Elke atleet mocht de geïnterviewde atleet voorstellen aan de rest van de groep. Tijdens de laatste activiteit van de avond hebben we het gehad over omgangsvormen en hebben we gezamenlijk een sociaal contract opgesteld. Na een gezellig en goed begin van het weekend gingen we slapen.

Zaterdag begon vroeg. Om zeven uur ging voor de meesten de wekker, want om half acht stond er een uur yoga op het programma. Het was een pittige les, maar wel erg leuk en nuttig. Daarna hebben we met z’n allen lekker ontbeten. Toen was het tijd voor 1,5 uur Mindful running op een volle maag. Deze training ging vooral over elkaar vertrouwen door ‘blind’ te lopen. Het tweede deel van de training gingen we verschillende ademhalingstechnieken oefenen. Helaas hadden we op het einde nog een behoorlijke bui waardoor we erg nat en ook wel een beetje koud bij de accommodatie aankwamen. Daar mochten we een nummertje trekken voor de douches. Inmiddels waren Rob Barel (Trainer/Coach RTC), Rudi Tuijn (Teamleider Sport Service Flevoland) en Adrie Berk (Technisch Directeur NTB) ook aangeschoven bij de workshop ‘Doelen Stellen’. Dit was erg leerzaam en hierdoor moesten we nadenken over onze doelen zowel op het gebied van sport, maar ook op persoonlijk vlak.

Na een lekkere lunch gingen we verder met de volgende workshop; een moodboard maken. Iedereen had tijdschriften meegenomen en hieruit moest je plaatjes of teksten zoeken die je in een oogopslag aanspraken. Na een beperkte tijd moesten we de stapels doorschuiven naar de buurman of buurvrouw. Dit hebben we nog één keer gedaan en mochten toen de plaatjes en teksten opplakken. Hier zijn erg mooie moodboards uitgekomen.

Ilona Eversdijk (Topvorm Fysiotherapie) kwam na een korte theepauze om ons iets te vertellen over preventie en herstel. Hiervoor had iedereen een foamroller meegenomen. Nadat ze ons een paar handige oefeningen had laten voelen, gingen we op de fiets naar het zwembad voor een uurtje zwemmen. Toen we vrij nat en laat terugkwamen stond het eten al klaar en konden we meteen opscheppen. Eigenlijk was het in de avond tijd voor het kampvuur, maar door de regen ging dit helaas niet door. Dus toen maar een geïmproviseerd kampvuur binnen. Na een drukke dag en een erg gezellige avond met nog wat spelletjes gingen we lekker naar bed. 

Zondagochtend begon leuk met een chocolade letter in onze schoen. Sinterklaas is speciaal voor ons toch eerder naar Nederland afgereisd. Als ontbijt heeft Joost Friderichs voor ons eieren gebakken. Na de presentatie trainingsleer van Ruud van der Laan (Trainer RTC) gaf hij ons een leuke fartlektraining. Aan het eind hadden we nog een stukje off-road gelopen waardoor iedereen vies en nat was en er vervolgens wederom een gevecht om de douche volgde. Tijdens de lunch hadden we live entertainment van Merijn en Edwin die gingen dansen op kerstmuziek. Na de lunch was het al weer tijd voor de presentatie over social media die werd gegeven door Martijn Keijsers (Communicatiemanager NTB). Daarna kregen we de opdracht van Angelique van Tilburg om dit stukje te schrijven. Op de agenda van vandaag staat nog een presentatie over het nut van trainingsschema’s en daarna ruimen we alles gezamenlijk op en gaan we weer naar huis. Een druk en vol weekend, met een heel afwisselend programma van theorie en praktijk.

 

Bron: TriathlonNL / Toptriathlon