Verleg je grenzen bij het Bike Challenge Festival Flevoland

sportflevo.nl - Bike challenge 3.jpg

Op zondag 25 juni verandert het Houtribhoekstrand in de Bike-Hot-Spot van Flevoland. Tijdens het Bike Challenge Festival Flevoland is er van alles te beleven, voor zowel jong als oud!

Na twee succesvolle edities van het Bike Festival Flevoland heeft Toerclub Flevoland de ‘koppositie’ als organisatie overgenomen van iCycle en gaat de uitdaging aan om er ook dit jaar weer een fantastisch fietsevenement van te maken.

Met het Bike Challenge Festival Flevoland wil de organisatie niet alleen de provincie Flevoland en haar hoofdstad promoten als ‘fietsprovincie’ en ‘fietsstad’ bij uitstek, maar ook de Stichting Mont Ventoux ondersteunen onder het motto: Groot verzet tegen kanker.     

Het grootste fietsevenement van Flevoland bestaat uit verschillende uitdagingen. Veruit de grootste en belangrijkste is de Omloop Flevoland met verschillende toer- en mountainbiketochten in en rondom Lelystad.  Omloop Flevoland staat garant voor kwaliteit en behoort dit jaar tot het illustere rijtje van de ‘NTFU klassiekers’.

Zowel de toerfietstochten als de mountainbiketochten zijn  een ware ontdekkingsreis door de grootste polder van de wereld op de voormalige bodem van de Zuiderzee en onderstrepen het unieke karakter van de provincie Flevoland. De gevarieerde routes voeren de deelnemers niet alleen over de karakteristieke polderwegen en historische dijken maar ook over prachtig slingerende fietspaden door grote boscomplexen.

Ook bij de diverse andere challenges worden de bezoekers op de proef gesteld. Nabij het festivalterrein van Strand Houtribhoek  staat de dijk centraal als eerste vaste “mountaindijk” track van Nederland en kan iedere grote of kleine fietsliefhebber de uitdaging aangaan op de pumptrack,  de Vertical Bike, de Big Air Bag Dirtjump BMX of het NK Slow Biking.

Ook aan de allerkleinsten is gedacht. Voor hen wordt een gevarieerd loopfietsparcours uitgezet.

Voor meer informatie: www.bcff.nl