Verkiezingen Uniek Sporttalent van het jaar 2017

sportflevo.nl - Logo Uniek Sporttalent 2017.png

Nomineer jouw sporter of sportteam voor de titel Uniek Sporttalent! Om zijn/haar/hun doorzettingsvermogen, bijzondere prestaties, mooie teamspel of omdat hij/zij een inspiratie en voorbeeld is/zijn voor andere sporters met een handicap.

Uniek Sporttalent
Ken jij één of meerdere breedtesporters met een lichamelijke, visuele en/of verstandelijke handicap die wat jou betreft absoluut de titel Uniek Sporttalent verdienen? Omdat hij/zij er voor heeft/hebben gezorgd dat de gehandicaptensport binnen de vereniging op de kaart is gezet, een voorbeeld is voor alle andere sporters met een handicap door het tonen van lef en doorzettingsvermogen, of gewoonweg omdat hij/zij een fijn sportmaatje is. Vertel het via www.unieksporttalent.nl

Hoe werkt de verkiezing?
De stemsite www.unieksporten.nl staat vanaf 15 juni 2017 open. Iedereen kan hier zijn/haar favoriete sporter* nomineren. Vanaf 1 oktober a.s. kan er gestemd worden. Van 31 oktober tot en met 9 november is de halve finale waarna op 28 november de winnaar bekend gemaakt op het jaarlijks Nationaal Gala voor Gehandicaptensport in de Amsterdam Arena.

Meerdere stemrondes, telkens weer kans
Er zijn 3 voorrondes om te stemmen. Per ronde gaat er één individuele- en één teamsporter met de meeste stemmen door naar de halve finale. Na elke ronde gaat het aantal stemmen weer op nul en kan er eventueel weer opnieuw meegedaan worden. Iedereen maakt dus elke ronde weer evenveel kans op het behalen van de halve finale.

Wildcards
Onder alle inzendingen deelt de jury nog twee wildcards uit op basis van motivatie en het verhaal achter de inzending. De wildcard geeft direct toegang tot de halve finale.

Prijzenpakket
Naast de titel Uniek Sporttalent en de uitnodiging om bij meerdere sportevenementen aanwezig te zijn, krijgt de winnaar:

  • Een coaching/training naar keuze
  • Een geldbedrag van € 750,00 (te besteden aan sport- en/of spelmateriaal)

Daarnaast krijgt de vereniging van de winnaar een bedrag van maar liefst € 5.000,-, te gebruiken voor de doorontwikkeling van de gehandicaptensport.

* topsporters en sporters vanuit een Talentenprogramma zijn van deelname uitgesloten