Veel te doen tijdens Maand van het Aangepast Sporten!

sportflevo.nl - Wilma campagne goed.jpg

November is weer de Maand van het Aangepast Sporten! In deze maand besteden we extra aandacht voor sport en bewegen voor mensen met een beperking. In alle Flevolandse gemeenten zijn er activiteiten en open trainingen in samenwerking met gemeenten, sportverenigingen, onderwijs en zorginstellingen.

Special Olympics in Almere
De Special Olympics Regionale Spelen komen op 2 en 3 november voor de vierde keer naar Almere toe! Twee dagen lang strijden 500 sporters met een verstandelijke beperking in 7 sporttakken om de winst bij de Special Olympics Regionale Spelen in het Topsportcentrum in Almere. Tijdens het evenement is er ook een primeur! Het is namelijk de eerste keer dat dans een onderdeel is van een Special Olympics wedstrijd.

Expertmeetings
In de Maand van het Aangepast Sporten worden verschillende expertmeetings georganiseerd voor trainers, coaches, sporters, professionals en vrijwilligers. Een expertmeeting kan een cursus, lezing, workshop of bijscholing zijn. De expertmeetings die worden aangeboden zijn: starten met aangepast sportaanbod, trainen en coachen van sporters met een beperking, een clinic framevoetbal, sporten voor mensen met ernstige meervoudige beperking en het Sportcafé Aangepast Sporten Flevoland.

Sportaanbod in de Maand van het Aangepast Sporten
Tijdens de Maand van het Aangepast Sporten zijn er verschillende open trainingen. Sportorganisaties bieden de mogelijkheid om een keer mee te trainen. In samenwerking met Uniek Sporten is het sportaanbod voor mensen met een beperking of chronische aandoening in kaart gebracht. Er is in Flevoland altijd een sport die bij je past!

Kijk voor meer informatie op www.sportflevo.nl/maand. De Maand van het Aangepast Sporten en wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Flevoland.