Veel interesse voor cursus ‘Meer vrijwilligers in korte tijd’

sportflevo.nl - MVKT.JPG

Op dinsdag 26 september zijn 25 vrijwilligers van 8 sportverenigingen uit de gemeente Dronten begonnen aan de cursus ‘Meer vrijwilligers in korte tijd’. Deze cursus wordt door het hele land aangeboden en is al door bijna 1200 verenigingen gevolgd.

Te weinig vrijwilligers is een groot probleem binnen veel verenigingen. Tijdens de cursus, die aangeboden wordt door Sportservice Flevoland, gaan de verenigingen volgens een nieuwe methodiek te werk. De eerste stap is het kijken naar de vacante taken binnen een vereniging. De vervolg stap is het opstarten van een campagne om leden bewust te laten worden dat zonder vrijwilligers een vereniging niet kan bestaan. Leden zijn zich hier niet altijd van bewust. De laatste stap is het actief benaderen van bepaalde groepen leden. Er wordt persoonlijk of telefonisch gevraagd of de leden iets voor de club willen betekenen en zo ja, wat zij willen doen. Hierbij wordt gekeken naar de kwaliteiten en interesses van de toekomstig vrijwilliger. Plezier in je vrijwilligerswerk is namelijk het aller belangrijkst. Doorgaans geeft de helft van de benaderde personen aan vrijwilligerswerk te willen doen voor hun vereniging. Zo wordt er een flink impuls gegeven aan het lokale verenigingsleven.

Wilt u meer weten over deze cursus, of wilt u namens uw verenigingen eenzelfde cursus volgen? Neem dan contact op met Sportservice Flevoland via info@sportflevo.nl of 0320-251113