Scholieren gaan zwemmend, fietsend en lopend strijd met elkaar aan

sportflevo.nl - Foto junior challenge circuit - Zeewolde 2.jpg

250 meter zwemmen, 10 kilometer fietsen en nog eens 2 kilometer hardlopen: het is natuurlijk geen hele triathlon, maar de uitdaging voor de honderden deelnemers aan de Junior Challenge op Urk wordt er op vrijdag 13 juli niet minder om. Scholieren van 12 jaar en ouder zullen de strijd met elkaar aangaan en beslissen wie de snelste is tijdens deze leuke, gezellige en vooral ook behapbare triathlon!

Na het succes van de eerste Junior Challenge in Zeewolde op 22 juni, gaan de scholieren enthousiast verder op Urk. Er wordt begonnen met 250 meter zwemmen in het IJsselmeer, daarna wordt er 10 kilometer op de dijk gefietst en uiteindelijk wordt er afgesloten met een loop van 2 kilometer. Vorig jaar waren de omstandigheden behoorlijk pittig met wind en regen, maar de vooruitzichten voor vrijdag 13 juli beloven een prachtige dag!

Vervolg Junior Challenge Flevoland
De Junior Challenge Urk is de tweede wedstrijd binnen de Junior Challenge Flevoland: een triatloncircuit voor junioren dat wordt georganiseerd door diverse Flevolandse triatlonorganisaties en Sportservice Flevoland. Na eerder dus de Junior Challenge Zeewolde volgen nu Junior Challenge Urk (13 juli), Junior Challenge Noordoostpolder (26 augustus), Junior Challenge Almere-Amsterdam (7 september) en de Wintertriathlon Flevonice (10 februari 2019). Per wedstrijd worden alle uitslagen in een klassement verwerkt. Meer informatie over de bundeling van deze wedstrijden op de website van Junior Challenge Flevoland.

Inschrijven
Inschrijven voor de Junior Challenge Urk kan nog steeds. Dat kan individueel of per school en gaat door een mail te sturen naar info@suydersee-triathlon.nl.