Jos Brouwer, duikinstructeur Fun Diving Dronten

sportflevo.nl - Trainer Dronten - Jos - trainer duiken.jpg

Jos Brouwer uit Lelystad is een duikinstructeur voor mensen met een beperking bij Fun Diving in Dronten.  “Als duikinstructeur kun je mensen met een beperking, die door hun beperking niet aan een andere sport kunnen deelnemen, toch de mogelijkheid bieden om sportief bezig te zijn”, aldus Jos.

Jos merkt op dat deelnemers ook op lichamelijk gebied los komen van hun beperking, want ze kunnen onderwater meer bewegen in een veilige en gewichtsloze situatie. Mentaal gezien voelen zij zich sterker omdat zij ervaren dat zij plezier kunnen beleven aan sportief bewegen. Door het samenwerken met hun begeleider(= vrijwilliger) groeit ook hun  vertrouwen in de medemens en kunnen zij beter omgaan met hun beperking. Door de speciale training van de instructeurs en hulpmiddelen als bijvoorbeeld tilliften kunnen mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking eens in de maand het zwembad in om te leren duiken. “Onder water is iedereen gelijk en hier ligt de nadruk op wat je wel kan”, legt Jos Brouwer uit.  Jos is ook projectcoördinator van de stichting.

Voor de nabije toekomst heeft Jos zich gericht op de uitdaging om deelnemers een officieel erkend duikbrevet te laten halen, waardoor de zij in staat zijn om naar een reguliere duikvereniging te gaan en te duiken op vakantiebestemmingen.