Uitgelicht: G-gym trainers Marij de Vries en Jannemarie Schreuder

sportflevo.nl - Trainer Urk - Marij - trainer Gymnastiek.JPG

Omdat er op Urk nog niet veel voor meiden met een beperking te doen is, zijn Marij de Vries en Jannemarie Schreuder in 2010 begonnen met een G-gym groep. De groep is onderdeel van CGV Urk. Het doel is de meiden soepel te houden en ervoor te zorgen dat ze goed blijven lopen en bewegen.

De groep is ontstaan uit Club Extra. Een aantal dames kon niet bij Club Extra blijven omdat ze twaalf jaar waren. Marij en Jannemarie hebben toen een oproep gedaan in de krant voor meiden met een beperking. Vanuit de aanmeldingen die toen binnen zijn gekomen, zijn ze met G-gym begonnen. “We hebben nu tien dames in de groep zitten in de leeftijd van 14 tot 35 jaar. Het is een hele gezellig groep waar iedereen heel erg met elkaar mee leeft. Wij vinden het gewoon fantastisch om met deze doelgroep te mogen werken.”

De lessen zijn heel gevarieerd en er is voor ieder wat wils. Iedere les heeft een vast patroon: Eerst een warming-up met onder andere rondjes rennen en een dansje op een liedje. Daarna een spel, bijvoorbeeld volleybal, slagbal of een circuit. De les wordt afgesloten met een klein spelletje. Eén keer in het jaar heeft de groep een eigen uitvoering, waarvoor familie en vrienden worden uitgenodigd.

“Het is een hele gevarieerde groep met verschillende beperkingen en dat vereist veel denkkracht om het iedereen naar de zin te maken. Wij willen heel graag nog een groep hebben met jongere meiden waar we wedstrijden mee kunnen doen. Dat zou voor ons echt fantastisch zijn. We zijn al bezig met onze club om te kijken of dit te realiseren is. Het is lastig om de meiden te bereiken, omdat ze vaak nog thuis wonen”, aldus Marij.