TVZ Cross Triathlon

TVZ Cross Triathlon

Triathlon Vereniging Zeewolde is een vereniging met veel leden en vrijwilligers. Naast dat zij verschillende trainingen aanbieden organiseren zij jaarlijks meerdere sportevenementen op lokaal niveau, zoals de Pareltriathlon, de swim-run en run-bike-run. In de wintermaanden worden de racefietstrainingen vervangen door mountainbike trainingen. Gezelligheid en samen actief zijn, staan hierbij voorop!

Op 3 september werd de eerste Cross Triathlon in Zeewolde georganiseerd door TVZ-Zeewolde. Het principe van een Cross Triathlon is dat het fietsen en lopen op een onverhard parcours plaatsvindt. Na het zwemmen werd de traditionele racefiets dan ook ingeruild voor de mountainbike. En het lopen ging door het bos met hier en daar een obstakel. Over de dag verdeeld startten er twee series en om mee te doen hoefde je niet lid te zijn van de triathlon bond. Het was een prachtige, zonnige dag waar veel fanatieke sporters zich voor hadden aangemeld. Zowel sporters woonachtig in Flevoland als buiten Flevoland. 

Met behulp van het Steunpakket Corona en Sport konden zij dit evenement organiseren en extra inzetten op de voorzieningen. Denk aan een veilig parc ferm√©, tijdregistratie en het aanschaffen van zaken zoals linten en bordjes om de route uit te zetten.