Waarom Triathlon in Flevoland?

Flevoland heeft een lange triathlongeschiedenis. De triathlon in Almere is de eerste, en oudste triathlon over de lange afstand van Europa. Het zit in onze genen; duursport past bij de polder met de lange lijnen, het water en het groen: Flevoland ademt triathlon! Sinds 2013 is triathlon éém van de kernsporten van de Provincie Flevoland. Met het aanwijzen van triathlon als kernsport wil de Provincie Flevoland de economische impact van de sport vergroten, de triathlonsport versterken en Flevoland profileren en promoten als triathlonprovincie. Een triathlon bestaat uit 3 onderdelen: zwemmen, fietsen en hardlopen. De hele triathlon is 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42 km hardlopen. Er zijn allerlei afgeleide kortere versies zoals de halve, olympische, kwart en achtste (sprint) triathlon.

Wat doen we? 

Sportservice Flevoland verbindt alle organisaties en initiatieven in Triathlon Flevoland. Samen met partners wordt gewerkt aan de bekendheid van de triathlonsport in Flevoland. Dit doen we onder andere met de Triathlonkalender. In Flevoland worden door de verenigingen en andere organisaties vele mooie en laagdrempelige triathlonevenementen georganiseerd met als hoogtepunt de Challenge Almere - Amsterdam. Wil je weten welke dat zijn? Klik dan hier.

Triathlonkalender en andere promotiematerialen 

Wilt u ook bijdragen aan de promotie van de triathlonsport in Flevoland? Maak dan gebruik van onderstaande promotiematerialen. Klik op de link voor het starten van de download:

Eventuele drukbestanden zijn op te vragen bij Miranda Pankl via pankl@sportflevo.nl 

Betrokken partijen

Binnen Triathlon Flevoland wordt samengewerkt met drie triathlonverenigingen, zes evenementenorganisaties, Nederlandse Triathlon Bond, Flevolandse gemeenten, Provincie Flevoland, en Toerisme Flevoland.