Themabijeenkomsten & cursussen in Dronten

 

Ook in 2015 bieden de Vrijwilligers Vacaturebank Dronten en Sportservice Flevoland u de mogelijkheid om uw deskundigheid met betrekking tot het besturen van uw (sport)vereniging en het werken in uw vrijwilligersorganisatie te vergroten. Hieronder vindt u de cursussen die nog volgen in de tweede helft van het jaar. Download hier de PDF met alle cursussen en informatie.

Hoe zet ik mijn organisatie in the picture (maandag 14 september 2015)

Als vrijwilligersorganisatie wil je graag in de picture staan. Echter, positieve publiciteit komt niet vaak voor. Vaak houdt de media het op een (wedstrijd)verslagje en gaat de journalist voorbij aan alle goede initiatieven die bij vrijwilligersorganisaties plaatsvinden. De workshop gaat in op de manier waarop redacties omgaan met nieuws dat ze binnenkrijgen. Waarom lukt het de ene organisatie beter om de aandacht van de pers te trekken, dan de andere? Wat doen zij anders? Welke valkuilen zijn er? De workshopleiders geven in deze workshop tips en adviezen om free publicity te verkrijgen.

Omgaan met pesten binnen een vereniging (maandag 12 oktober 2015)

Weet jij het onderscheid tussen pesten en plagen? Hoe kun je pesten signaleren en inzicht krijgen in de verschillende partijen bij pesten? Tijdens deze thema-avond wordt een eerste aanzet gegeven hoe jij als trainer/begeleider invloed uit kunt oefenen om pesten binnen de vereniging te voorkomen. Deze cursus is voornamelijk voor trainers/begeleiders, maar overige vrijwilligers en bestuursleden zijn ook welkom.

Werving en behoud van vrijwilligers (maandag 2 en 16 november 2015)

Meer dan ooit is het vinden en behouden van vrijwilligers een belangrijk item binnen organisaties en verenigingen. Immers, zonder vrijwilligers geen vereniging! Toch blijkt dat dit voor veel verenigingen en organisaties een steeds grotere uitdaging wordt. Tijdens deze cursus komt het werven en behouden van vrijwilligers uitvoerig aan bod. Daarnaast wordt gekeken naar het vrijwilligersbeleid binnen de vereniging of organisatie. De cursus combineert theorie met praktijk. De deelnemers krijgen tijdens deze cursus concrete handvaten voor hun eigen vereniging of organisatie aangereikt.

Inschrijving themabijeenkomsten & cursussen

Alle cursussen zijn van 19.00 tot 21.30 uur. Voor alle cursussen en themabijeenkomsten ontvangt u 6 weken voor aanvang een uitnodiging via e-mail. Voorinschrijving is ook mogelijk door een e-mail te sturen naar sloetjes@sportflevo.nl of vvb@meerpaal.nl met daarin vermelding van de organisatie/vereniging, de namen en e-mailadressen van de deelnemers. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met Sportservice Flevoland of de Vrijwilligers Vacaturebank Dronten.

Wij hopen u te mogen begroeten bij één van de themabijeenkomsten en/of cursussen in 2015!

 

Wilt u informatie over bijeenkomsten en cursussen in de rest van Flevoland? Neem dan contact op met Tom Sloetjes van Sportservice Flevoland via sloetjes@sportflevo.nl of telefonisch via 0320 - 25 11 13.