Terugkomdag Vertrouwenscontactpersoon (VCP)

sportflevo.nl - VCP.jpg

De afgelopen jaren heeft Sportopleidingen.nl bijeenkomsten georganiseerd voor VCP die de opleiding hebben doorlopen bij NOC*NSF. Naast presentaties werd ook praktisch aan de slag gegaan om kennis en kunde actueel en actief te houden. De ervaring is dat iedereen graag meer gerichte preventie wil ontwikkelen en inzetten voor de eigen vereniging op het gebied van grensoverschrijdend gedrag.

Op 22 november 2019 organiseert Sportopleidingen.nl van 09.30 uur tot 12.30 uur een Terugkomdag voor Vertrouwenscontactpersonen in Almere. Deze middag is voor de VCP én het bestuur van de verenigingen en is gericht op het praktisch omgaan met het Preventie Stappenplan van het Centrum Veilige Sport. Bekijk het stappenplan hier.

Het Preventie Stappenplan is onder toezicht van Stichting Rutgers doorontwikkeld en met verschillende sportbonden en verengingen afgestemd op de behoefte van de verenigingen. Het Stappenplan is een levend document waar steeds nieuwe materialen en thema’s aan toegevoegd worden.

Tijdens deze 3 uur durende bijeenkomst kom je óf alleen als VCP'er om te werken aan jouw eigen positie en zichtbaarheid, óf samen met een bestuurder om gezamenlijk de preventie voor de vereniging verder te ontwikkelen. Dit alles onder begeleiding van een VCP opleider vanuit de NOC*NSF Academie voor Sportkader.

Deelname aan deze scholing bedraagt € 25,-.

Voor meer informatie of aanmelden, klik hier.

Bij vragen, twijfels of meldingen over veilig sporten is het Centrum Veilige Sport Nederland er voor jou. Sporten in een veilige omgeving zou voor iedereen vanzelfsprekend moeten zijn.