Terugblik Maand van het Aangepast Sporten

sportflevo.nl - Hellen_Aangepast Sporten.jpg

De maand november stond in het teken van het Aangepast Sporten. In deze maand hebben we aandacht besteed, door middel van activiteiten, evenementen, trainingen en een campagne, aan sporters met een beperking. Het was wederom een geslaagde maand!

Expertmeetings
In de Maand van het Aangepast Sporten werden verschillende expertmeetings georganiseerd voor trainers, coaches, sporters, professionals en vrijwilligers. In Emmeloord zijn we, met een groep enthousiaste trainers, aan de slag geweest met het trainen en coaches van sporters met een beperking. In Almere hebben we een kijkje mogen nemen bij het mooie initiatief Sportclub MOVE! voor mensen met een ernstige meervoudige beperking, we hebben zelfs even meegedaan in de les.

Sportcafé Aangepast Sporten
De maand is afgesloten met het Sportcafé Aangepast Sporten, waarbij we met elkaar van gedachte hebben gewisseld over het aangepast sporten in Flevoland. Het was een energieke bijeenkomst waarbij we out-of-the box ideeën hebben bedacht voor het bereiken van de doelgroep, samenwerkingen met partijen en middelen. Aankomende tijd gaan we wellicht samen een aantal ideeën uitwerken.

Campagne Iedereen kan Sporten
“Meedoen is belangrijker dan winnen, maar een medaille is een mooie beloning”. Vier sporters met een beperking stonden centraal in de Maand van het Aangepast Sporten. Van Wilma, Annemiek, Paul en Hellen hebben we portretten gemaakt. Ze hebben een ding gemeen: ze hebben een beperking, maar hebben wel plezier in hun sport. Klik hier voor de portretten.

Special Olympics in Almere
In het weekend van 2 en 3 november zijn met succes de Special Olympics Regionale Spelen in Almere geweest. Er gingen maar liefst 500 sporters met een verstandelijke beperking, in 7 sporttakken, de sportieve strijd aan met elkaar. Op zaterdag 2 en zondag 3 november waren de Special Olympics Regionale Spelen in Almere. Ruim 500 sporters hadden zich in Topsportcentrum Almere verzameld voor het sportieve feest, dat voor de vierde keer in Almere werd georganiseerd.

Wil je nog even terugkijken naar dit fantastische evenement? Omroep Flevoland heeft er een reportage van gemaakt. Voor deze reportage klik hier Of bekijk de Facebookpagina voor de foto’s.