Maak je sportlocatie stap voor stap gezonder! 

Na een training of wedstrijd gaat er niets boven samen nagenieten in de kantine of op het terras. Teamfit is hierbij de werkwijze waarmee JOGG zich inzet voor een gezondere sportomgeving, onder andere door het voedingsaanbod in sportkantines en horeca van sportaccommodaties gezonder te maken. Daarnaast is er aandacht voor een rookvrij sportterrein en verantwoord alcoholgebruik. Binnen Teamfit werken we samen met o.a. NOC*NSF, sportbonden, verenigingen en gemeenten.  

Verschillende thema's

Als sportvereniging en/of sportlocatie kun je met verschillende thema’s aan de slag gaan om jouw sportclub nog gezonder te maken. Denk hierbij aan het inzetten op gezondere voeding en beleid voor verantwoord alcoholgebruik in de kantine. Ook kan de vereniging stappen maken richting een rookvrij sportterrein. 

Hieronder zijn alvast 5 tips te vinden om mee aan de slag te gaan: 

  1. Benadruk het lekkere nieuwe eten dat je verkoopt! 
  2. Zorg dat een gezonder broodje of soepje aantrekkelijk geprijsd is. 
  3. Laat barvrijwilligers de cursus ‘Verantwoord Alcohol Schenken’ volgen. 
  4. Maak de schenktijden van alcohol goed zichtbaar op je club. 
  5. Maak je rookvrij-beleid zichtbaar (rookvrij bord, spandoek of raamsticker
Thema's
Gratis ondersteuning voor sportverenigingen en sportlocaties

Een gezondere sportlocatie realiseren gaat niet vanzelf. Gelukkig is het makkelijker dan je denkt! In vier stappen gaat de sportvereniging en/of -locatie met de Teamfit Coach aan de slag. Het begint met het samenstellen van een team. Vervolgens werkt dit team samen met de Teamfit coach aan gezonder eten en drinken of verantwoord alcoholbeleid. Of voor het rookvrij maken van het sportterrein.  

Wil je meer informatie of meedoen? Neem dan contact op met kersjes@sportflevo.nl of vul het aanmeldformulier in. 

Aanmeldformulier
© Dronterland Survivalrun
Teamfit voor buurtlocaties

Een gezonde toekomst begint met een gezonde jeugd. Daarom werkt JOGG aan een omgeving waarin kinderen en jongeren gezond kunnen opgroeien. De Teamfit werkwijze word al enige tijd ingezet bij sportlocaties, maar is nu ook kosteloos beschikbaar voor buurtlocaties zoals buurthuizen, kinderboerderijen en/of speeltuinen. De focus bij buurtlocaties ligt op het gezonder maken van het voedingsaanbod. Bekijk hier het filmpje over Team:Fit in de buurt.

Het maakt niet uit of de locatie een volwaardige kantine of alleen een snackautomaat hebt. Elke buurtlocatie is anders. Daarom komen wij graag langs om te kijken hoe we jouw buurtlocatie gezonder kunnen maken.

Wil je meer informatie of meedoen? Neem dan contact op met kersjes@sportflevo.nl, neem een kijkje op deze website of meld je direct aan via onderstaande button.

Aanmeldformulier
Teamfit voor sportevenementen

Met de organisatie van een sportevenement kan je laten zien hoe goed sport en een gezondere leefstijl bij elkaar passen. Die combinatie wordt nog krachtiger als het eten, drinken en de sponsoruitingen op een evenement ook gezondheid uitstralen. Teamfit ondersteunt graag op de manier die bij het evenement past! 

Drie-stappen-plan:

  • Betrek iedereen die een rol speelt bij de organisatie van het evenement  
  • Zorg voor een gezonder aanbod van eten en drinken 
  • Neem je sponsoring onder de loep

Wil je meer informatie of meedoen? Neem dan contact op met Rosalie Coenen via info@teamfit.nl of bel 06 - 384 448 27 

Naar Team:Fit sportevenementen
placeholder
Teamfit Almere

De gemeente Almere GGD Flevoland, De Schoor, Welzijn in Almere en JOGG-Teamfit hebben de handen ineengeslagen. Samen zetten wij ons in om zoveel mogelijk sportverenigingen in Almere kosteloos te ondersteunen bij het creëren van een gezondere sportomgeving.

Meer weten over deze ondersteuningsmogelijkheden met betrekking tot het creëren van een gezondere sportomgeving? Neem dan contact op met kersjes@sportflevo.nl.