Talentvolle triathleten uit Almere op snuffelstage bij RTC Almere

Deze zomer krijgen vier talentvolle triathleten uit Almere de kans om een snuffelstage te lopen bij het Regionaal Training Centrum (RTC) Triathlon in Almere.

Het RTC Triathlon Almere is een initiatief van de Nederlandse Triathlon Bond en wordt onder andere ondersteund door de provincie Flevoland, de gemeente Almere en Sportbedrijf Almere. Het doel van het RTC is om jonge triathlontalenten in en om Flevoland te laten ontwikkelen en op te leiden richting de nationale top, om daarna door te stromen naar het Nationaal Triathlon Centrum (NTC) in Sittard, op weg naar de internationale top.

Een korte introductie van deze jonge triathleten:

Erik Baalbergen:
De 17-jarige Erik is met de triathlonsport in aanraking gekomen door de Junior Challenge waar hij aan mee heeft gedaan toen hij in de brugklas zat. Hij vond het zo ontzettend leuk dat hij verder is gegaan: eerst door zelf te gaan trainen en later door zich aan lid te worden van  Triathlon Vereniging Almere (TVA).  Hij vindt alle trainingen leuk, maar “de fiets- en zwemtrainingen vind ik het leukst en ik hoop bij het RTC Almere nog beter te worden!”.                                                                 

Dirkje Lebouille:
Dirkje is door haar vader in aanraking gekomen met de triathlon. Nadat zij al zeven jaar actief is geweest in het wedstrijdzwemmen (Dirkje is nu 14 jaar), door haar vader bij een aantal triathlonwedstrijden is gaan kijken en het haar erg leuk leek, is zij ook aan de triathlon begonnen. Ook Dirkje is lid van TVA maar zij vindt het looponderdeel het leukste omdat “ik dan helemaal stuk kan gaan en niets meer over hoeft te houden”.

Boy van West:
Boy is vanaf kleins af aan al met sport bezig: voetbal, tennis en hockey. Stil zitten is er niet bij. Door zijn vader, die op een middelbare school in Almere werkt die ieder jaar scholieren laat meedoen aan de Junior Challenge in Almere, kwam Boy in aanraking met de triathlonsport. En dit vond hij zó leuk dat hij dit jaar uiteindelijk zelfs zijn hockey hiervoor opgegeven heeft: “Omdat deze combinatie mij steeds zwaarder viel en ik steeds enthousiaster raakte voor de triathlon bleek dat ik moest kiezen…maar uiteindelijk ben ik nog elke dag blij dat ik deze beslissing heb genomen en al helemaal omdat ik nu op zomerstage mag bij het RTC.”

Tamar Veltman:
Hekkensluiter en jongste van de vier met 13 jaar, Tamar Veltman. Triathlon is haar met de paplepel ingegoten, zowel haar vader als moeder als zusje doen/deden aan triathlon. Lopen is haar beste onderdeel: Tamar heeft onlangs een PR gelopen op de km en wat momenteel het clubrecord is bij de meisjes D! “Om beter te presteren bij de triathlons moet ik meer aandacht besteden aan het zwemmen en het fietsen. Ik hoop dat ik dit bij het RTC kan verbeteren en ik heb er daarom dan ook heel veel zin in!”

Voor de volledige interviews, klik hier.

Naast het RTC Triathlon zijn er in Flevoland meerdere RTC's actief. Deze worden ondersteund door Topsport Flevoland in samenwerking met Regionale Topsport Organisaties (RTO) Noordwest. Meer informatie vind je hier.