Talentdag - Welke Talentprofiel past bij jou?

sportflevo.nl - Sprinttest.jpg

Op zondag 12 november 2017 organiseert NOC*NSF in samenwerking met Almere Kenniscentrum Talent (AKT) en Topsport Flevoland, de Nationale Talentdag. Want het NOC*NSF is op zoek naar nieuw talent. Deelnemers van de Talentdag kunnen zich tijdens deze dag in het Topsportcentrum Almere laten testen aan de hand van drie profielen:

  • Lang en Sterk
  • Explosief en Snel
  • Uithoudingsvermogen

Maar wat houden deze profielen nu precies in?

Lang en Sterk

Profiel Lang en Sterk staat in het teken van lengte en kracht. Twee kenmerken die van belang zijn bij de volgende sporten: volleybal, roeien en beachvolleybal. Je wordt hierbij op het volgende getest: je reikhoogte, antropometrie (je lengte, zithoogte, gewicht en armspanwijdte), explosiviteit onderlichaam, wendbaarheid en je maximale vermogen gedurende 1 minuut. Dit laatste wordt getest op een speciale Wattbike. 

Explosief en Snel

Bij profiel Explosief en Snel, de naam zegt het al, gaat het vooral om de snelheid van de deelnemer. Je hebt snelheid nodig bij de volgende sporten: baanwielrennen, rugby sevens (dames) en verschillende onderdelen van atletiek. Je wordt getest op explosiviteit van boven- en onderlichaam, snelheid, wendbaarheid en je maximaal vermogen gedurende 5 seconden op een Wattbike.

Uithoudingsvermogen

Het derde profiel is het profiel Uithoudingsvermogen. Hierbij gaat het het puur om het hebben van uithoudingsvermogen en het maximale uit jezelf willen halen. Dit profiel is vooral gericht op triathlon. Je uithoudingsvermogen wordt niet alleen getest op een fiets, maar ook in het zwembad.

Onder welk profiel val jij?

Tijdens de Talentdag op 12 november kun je op deze drie profielen worden getest. Bij je aanmelding kun je aangeven voor welk profiel of sport je getest wilt worden. Je kunt ervoor kiezen om maar op één profiel in te schrijven, maar het is ook mogelijk om je op alle drie de profielen te laten testen.

Aanmelden en informatie

Heb jij je al aangemeld voor de Talentdag of ken je iemand die een talent in de dop is? Aanmelden kan nog steeds via www.ikwistnietdatikhetinmehad.nl