(sport)maatjes project voor deelnemers met een beperking

sportflevo.nl - super cool flyer voorkant.png

Super COOL! is een (sport)maatjes project voor deelnemers met een verstandelijke beperking. De deelnemers sporten en bewegen bij een van de verenigingen die bij Super COOL! zijn aangesloten. De vereniging biedt de sport op een aangepaste manier aan. Maar gaat daarbij wel uit van de mogelijkheden van de deelnemer.

Bij het sportmaatjesproject in de Noordoostpolder wordt er twaalf weken lang op een vaste avond een sport- en beweegaanbod uitgeprobeerd. Na deze kennismakingsperiode kan een deelnemer lid worden van een vereniging of een volgende sport uitproberen bij Super COOL!.

De sport wordt gegeven door een ervaren trainer van de sportvereniging. Het kennismakingsaanbod wisselt elke drie maanden van sport. In oktober is er gestart met sportmix en dans door FitArrangement. Vanaf januari staat G-korfbal door KV Emmeloord op de planning, waarna er in april wordt gevoetbald en in juli gewandeld en gefietst.

Super COOL! is ontstaan in Almere, waar het project al ruim vier jaar succesvol draait. In 2018 zijn ook de gemeenten Lelystad en Zeewolde gestart. Super COOL! in de Noordoostpolder is een initiatief van Triade, Sportservice Flevoland en Carrefour. De samenwerkingspartners vanuit de zorg zijn Philadelphia, s’ Heerenloo, Kwintes, MEE IJsseloevers en Triade.

Om de samenwerking te bekrachtigen van dit unieke project is zaterdag 10 november jl. de overeenkomst getekend tijdens de Sport- en Beleefdag in het Bosbadhal. Vanaf oktober 2018 krijgt Super COOL! Noordoostpolder voor twee jaar subsidie via Sportimpuls, een programma van ZonMw.

Kijk voor meer informatie op www.supercoolnop.nl