Succesvol triathlonweekend in Almere

sportflevo.nl - challenge 2016 finish.jpg

In het weekend van 9, 10 en 11 september was de Challenge Almere-Amsterdam. Een bomvol triathlonweekend! Het is zowel het grootste en oudste triathlonevenement in Flevoland en de afsluiter van een triathlonseizoen waarin zes andere Flevolandse wedstrijden werden georganiseerd.

Het draait in Almere om de hele en halve triathlon die op zaterdag zijn gehouden. Maar de afgelopen jaren zijn er steeds meer onderdelen bijgekomen die minstens net zo mooi en bijzonder zijn. Zo stonden er op vrijdag 700 scholieren uit heel Nederland aan de start van het NK scholentriathlon, oftewel de Junior Challenge. En deden er diezelfde dag 40 deelnemers met een verstandelijke beperking en 90 senioren mee aan een recreatieve triathlon. Hierbij werd in een zwembad gezwommen, op gewone fietsen een fietsparcours afgelegd en het laatste onderdeel werd wandelend afgelegd. Het is een mooi contrast met de wedstrijdsporters op zaterdag. Het laat namelijk zien dat triathlon voor iedereen is.

Het weekend is op zondag afgesloten met een bedrijventriathlon, een triathlon voor familie- en vriendenteams, en een wedstrijd uit de Lotto Eredivisie triathlon. Aan de start van de bedrijventriathlon stond ook een team van Sportservice Flevoland. 

Klik hier voor een terugblik op de website van de Challenge Almere - Amsterdam, inclusief resultaten.

 

Bekijk hier alvast de Flevolandse triathlonevenementen in 2017.