Sterk deelnemersveld en veel wind tijdens NK Windsurfen in Lelystad

sportflevo.nl - NK windsurfen 3-6-2017.jpg

Afgelopen pinksterweekend werden in Lelystad Nederlandse en internationale windsurftoppers getrakteerd op perfecte omstandigheden tijdens het Nederlands Kampioenschap Windsurfen. Op het Markermeer aan de strekdam van de Houtribsluizen, onder de surfers bekend als ‘Hoekipa Dijk’, werd twee dagen lang op spectaculaire wijze gestreden om de podiumplaatsen.

Het sterke deelnemersveld, met als bekendste deelnemer onze eigen Olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe, scheerde beide dagen op volle snelheid over het slalomparcours. Door de grote onderlinge concurrentie en de hoge golfslag moesten de surfers het uiterste van hun kunnen laten zien om kans te maken de finales te halen. De finales waren een feest voor de watersportliefhebber met absurd hoge snelheden, strakke gijpacties en minimale verschillen. De uiteindelijk winnaar was Jordy Vonk (NED69), de 23-jarige Nederlander, die ook in de wereldbekerwedstrijden (PWA) naam aan het maken is.

Het NK Windsurfen 2017 bestaat uit twee wedstrijden, één op binnenwater en één op de Noordzee. Wederom viel de keuze van de Nederlandse Vereniging van Wedstrijdsurfers en wedstrijdorganisator Exventure op Lelystad, vanwege het potentiaal op de goede windomstandigheden. Door de goede omstandigheden en de gunstige ligging in Nederland zal Lelystad ook volgend jaar weer een goede kans maken om het decor van het NK Windsurfen te zijn. Met de komst van het watersportstrand worden meer en ook internationale watersportevenementen verwacht.