Sporter van de week Meindert Ras

sportflevo.nl - Urk - Meindert - Voetbal.jpg

In de Maand van het Aangepast Sporten lichten we iedere week een aangepast sporter uit. Deze week is dat Meindert Ras, 29 jaar en woonachtig op Urk. Hij is slechtziend en licht verstandelijk beperkt. Meindert is aanvoerder van Urk Rode Vis Plus. Hij vindt voetbal de leukste sport die er is. “Ik speel vaak FIFA op de Playstation, ik kijk vaak voetbal op TV en ik ben materiaalman bij Urk 1. Voetbal is een hele leuke hobby.”

Meindert voetbalt sinds 2010 bij Urk Rode Vis Plus (voorheen G-voetbal). Ze spelen in de zaal en op het veld. Hij is met zijn vrienden Marten de Visser en Martijn Buijninck destijds gaan kijken en ze vonden het zo leuk dat ze zich meteen hebben aangemeld. “Ik heb wel bij de pupillen van SV Urk gespeeld maar dat was toch te hoog gegrepen voor mij. Dus ik ben heel blij dat er op Urk de mogelijkheid is een aangepaste sport te beoefenen.”

Dankzij (deze) sport kan Meindert zich ontwikkelen, heeft hij meer vrienden en dus is het sociaal gezien heel belangrijk voor hem. “Het is goed voor mijn ontspanning na een hele dag werken in de Jumbo. En het is goed voor mijn conditie. Verder moet ik er bij nadenken. Beslissingen nemen over passen of op doel schieten en zo. En als ik fouten maak wordt dat gewoon geaccepteerd. We hebben afgesproken dat we niet op elkaar schelden.”

Het mooiste wat Meindert heeft meegemaakt in sport is het jaarlijkse zaalvoetbalgala tussen Kerst en Oud & Nieuw. “Dan spelen we wedstrijden voor wel 1.000 man publiek en dan komen we op TV bij Omroep Flevoland. Iedereen op Urk heeft het daarover en je wordt er dan door iedereen wekenlang op aangesproken. Ons team is heel bekend op Urk.”

Meinderts droom is uitkomen voor het Nederlands CP team. “Maar ik weet dat dat niet voor mij is weggelegd. Maar dat is niet erg. Daar wordt je alleen voor gevraagd als je niet heel beperkt bent en heel goed bent. Ik hoop dat 1 van onze spelers daar een keer voor gevraagd wordt.”

“Ik hoop dat meer mensen met een beperking voor aangepast sporten gaan kiezen. Je hoeft niet bang te zien je zal zien dat het heel erg leuk is!”