Sporter van de week Annemieke Visch

sportflevo.nl - Nop - Annemieke - Zwemmen (2).jpg

In de Maand van het Aangepast Sporten lichten we iedere week een aangepast sporter uit. Deze week Annemieke Visch, 35 jaar en woonachtig in Emmeloord. Annemieke heeft een verstandelijke beperking en één passie: zwemmen.

Haar dagbestedingsprogramma is zo aangepast dat zij 3 á 4 maal in de week kan trainen. Vorig jaar september is zij definitief overgestapt naar HZ&PC Heerenveen, dit ging in overleg met de trainer van de paraselectie KNZB regio noord, daarvoor heeft zij jaren gezwommen bij de Zignea in Emmeloord. Omdat Annemieke in Emmeloord niet de training kon krijgen die zij nodig heeft om verder te komen, heeft zij de overstap naar Heerenveen gemaakt. Dit houdt in dat Annemieke dus 3 á 4 keer per week 100 km heen en weer moet reizen om daar de training te volgen, die zij nodig heeft.

Als dat geen passie is?

Zwemclub Heerenveen heeft Annemieke ingeschreven voor de loting voor plaatsing voor de World Games. En dat is gelukt! Annemieke heeft zich geplaatst voor dit toernooi in Abu Dhabi/Dubai. Zij gaat daar als enige Nederlandse vrouw meedoen met het Openwaterzwemmen, waar zij de 1500 vrij in zee gaat doen. Verder zwemt ze de 800 meter in het zwembad en doet ze mee aan de 4 x 100 wissel estafette ook in het zwembad, waar ze de 100 m rugslag voor haar rekening neemt.

De World Games is een groot sportevenement, dat eens in de 4 jaar wordt gehouden en wat gelijk staat aan Olympische Spelen, maar dan voor mensen met een verstandelijke beperking.