Sporter van de week, Alexander Marcelis

sportflevo.nl - Almere - Alexander - Schaatsen.jpg

In de Maand van het Aangepast Sporten lichten we iedere week een aangepast sporter uit. Deze week aandacht voor Alexander Marcelis, 25 jaar en woonachtig in Almere. Alexander heeft het syndroom van Down en zijn favoriete sport is schaatsen omdat “schaatsen een lekker gevoel geeft en ik kan het op mijn eigen tempo doen”, aldus Alexander.

Alexander begon in Leiden met schaatsen toen hij een jaar of 8 was. “Ik genoot niet alleen van het schaatsen, maar ook van het wekelijkse contact met mijn schaatsmaatjes.” Drie jaar later kwam Alexander in contact met Super Cool en de Almeerse Schaatsvereniging. “Ik was blij dat ik daar kon schaatsen, nadat het in Leiden stopte. En daarbij kan ik nu ook nog skeeleren in de zomer.”

Sport betekent voor Alexander een fijne beweging. “Hiermee houd ik de kilootjes onder controle en daarnaast heb ik contact met allerlei mensen, die samen met mij sporten, mij begeleiden en mij veel aandacht geven. En daar hou ik heel erg van!”

Alexander maakte mooie sportmomenten mee. “De mooiste waren de KPN schaatsvriendendagen, de Special Olympics wedstrijd skeeleren in Doetinchem en niet te vergeten de No Limit Challenge (triathlon) 2018 in Almere, waar ik voor het eerst aan meedeed. Er worden mij ook heel veel andere sporten aangeboden via Super Cool. Ik schaats en skeeler en doe zoveel mogelijk mee met allerlei sportevenementen. Daar wordt ik heel erg gelukkig van. Ik heb er iedere week zin in om bij Super COOL! te gaan sporten.”

 

Nog meer sportverhalen tijdens de Maand van het Aangepast Sporten