Sportdag voor kinderen met een beperking op zaterdag 5 september


Professor Erik Scherder zal de dag openen met een warming-up van het brein. De toegang is gratis, en de hele familie kan meedoen, en bijvoorbeeld een training rolstoelvaardigheid volgen. Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door de Elastiekenkoers, Dirk Kuyt Foundation en On Campus.

Erik Scherder: Kinderen met een beperking kunnen meer dan andere mensen denken

Professor Dr. Erik Scherder, hoogleraar klinische neuropsychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, en een regelmatige gast van het tv-programma De Wereld Draait Door, is heel enthousiast over Klaar voor de Start! “Van kinderen met een functionele beperking is bekend dat er een neiging bestaat naar inactiviteit. Daarom is deze dag geweldig. Want het laat zien dat kinderen met een beperking aan allerlei sporten kunnen meedoen. En dat ze veel meer kunnen dan andere mensen denken. Zelf weten ze het vaak wel, maar andere mensen vaak nog niet. Dus kom allemaal op 5 september naar Zwolle en doe mee met Klaar voor de Start!”

Waarom deze dag?

De BOSK zet zich al jaren in voor mensen met een fysieke beperking. Veel kinderen met een lichamelijke beperking blijken niet of nauwelijks aan sport te doen. Te lastig om te organiseren, geen mogelijkheden voor aangepast sporten in de buurt; redenen die vaak worden genoemd om het sporten te laten. Echter, ook voor mensen met een beperking is sporten goed en gezond. De BOSK wil daarom vooral kinderen al jong stimuleren om aan sport te gaan doen. Met deze landelijke sportdag helpt de BOSK hen een stuk op weg.

Meer informatie en (gratis) aanmelden

Zie voor het volledige programma en het aanmeldformulier www.bosk.nl Om alles goed te kunnen organiseren vragen we je om je vooraf aan te melden. Dit kan tot en met 31 augustus. De gratis toegang voor het hele gezin is mogelijk door de bijdrage van de Elastiekenkoers, een stichting die voor en door inwoners van de Hof van Twente is opgezet. Middels een jaarlijkse wielertocht (ca.170 km) zamelen zij geld in voor een goed doel.

www.bosk.nl/bosk/over-de-bosk/dit-doen-we/klaar-voor-de-start