Sport, spektakel en gezelligheid bij Eventing Emmeloord

sportflevo.nl - Eventing Emmeloord 2017.jpg

De derde editie van Eventing Emmeloord (CIC* en CIC**) heeft bijna 100 inschrijvingen uit binnen- en buitenland. Ook Alice Naber verschijnt dit jaar aan de start, met haar paarden ACSI Zamzam en Watermill Famous. Daarnaast start een aantal teamleden van het Bavaria 0.0 Eventing Team waaronder Tim Lips, Sanne de Jong, Elaine Pen Eventing, Larissa Hartkamp en Joyce Van de Kuilen. Het event vindt plaats op 14 en 15 juli, in het prachtige natuurgebied Kuinderbos in de Noordoostpolder en is gratis toegankelijk. De wedstrijdlocatie ligt aan de Schoterweg 3 in Bant, nabij Vakantiepark Eigen Wijze. 

Het bestuur van Stichting Kuinderbos Hippique is tevreden met dit prachtige resultaat. ‘Weer meer inschrijvingen dan voorgaande twee jaar,’ vertelt voorzitter Harry Koopman. ‘We zitten volop in de voorbereidingen van dit grote, internationale evenement. In nauwe samenwerking met Staatsbosbeheer maken verschillende partijen het parcours in het Kuinderbos gereed en nemen diverse bedrijven uit Noordoostpolder deel aan het evenement: van hindernisbouw tot catering en van vormgeving tot materieel.’ Naast het bijzondere schouwspel van de cross country – over een traject van ongeveer 3,5 kilometer springen de paarden over 25 natuurlijke hindernissen -  kunnen bezoekers van alle leeftijden genieten van ‘Eventing BuitenZinnig’. 

Landrovers, trekpaarden, jachthonden en historische landbouwmachines
Op zaterdag van 10.00 tot 19.00 uur is er een landleven-markt met standhouders die op eigen wijze hun invulling geven aan de toevoeging BuitenZinnig. Ook is er een tentoonstelling van historische landbouwmachines, een  zandsculpturen festival, een demonstratie schapen scheren, een touwtrekwedstrijd, wordt het NK houtslepen met Belgische trekpaarden gehouden en verzorgt Jachthondenvereniging Weidemar  uit  Steenwijk jachthondenproeven. In de namiddag veilt veilingmeester Gilbert Bastiaansen bijna 30 schilderijen van deelnemers aan de kunstwedstrijd. In het zandgebied is een mooie plek voor een spectaculaire 4x4 landrover trial met maar liefst 300 landrovers. Bezoekers kunnen en mogen langs het hele parcours lopen, en terwijl de paarden voorbij denderen men kan genieten van bijzondere houtsculpturen of eten en drinken bij één van de foodtrucks.

Kinderactiviteiten
Ook kinderen kunnen zich op zaterdag volop vermaken met  boogschieten, de klimtoren, springkussens, de pannakooi, het kabouterpad, meerijden met een landrover of huifkar of zelf een rondje op de pony maken en nog veel meer. Bij Living by Nature kunnen kinderen zelf vuur maken of voorwerpen uit botten of gewei. Ook zijn er een viertal workshops. Het Kuinderbos is een heerlijke plek om te zijn en te beleven!

De toegang is gratis, parkeren kost 5 euro (inclusief een programmaboekje)

Meer informatie vindt u op www.eventingemmeloord.nl.