Sport- en Beweegadvies

Flevoland beweegt ook nu: Sport- & Beweegadviezen in tijden van corona

Dat bewegen gezond is weten wij natuurlijk al lang! Nu alle sportverenigingen, sportscholen en andere sportaccommodaties dicht blijven wordt het natuurlijk wel een stuk lastiger om in beweging te blijven. Juist nu iedereen zoveel mogelijk thuis moet werken is het belangrijk om in beweging te blijven. Veel sport- en beweegprofessionals hebben goede tips om te blijven bewegen, lekker buiten, thuis en via online content. Maar wat is verstandig en waar doet u goed aan? Wat waren de beweegnormen ook alweer en wat als ik klachten heb, zijn veelvoorkomende vragen. 

Bewegen is gezond

Het NOC*NSF heeft samen met het Amsterdam Universitair Medisch Centrum, de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond en de Vereniging voor Sportgeneeskunde, sport- en beweegadviezen in tijden van het coronavirus ontwikkeld. Het doel van het document is het geven van voorlichting over sporten en bewegen als u

  1. geen klachten heeft
  2. wel klachten heeft: neusverkoudheid/hoesten/keelpijn/benauwdheid/koorts
  3. ziek bent geweest

    Op deze manier zorgt u, ook terwijl het coronavirus onder ons is, voor genoeg beweging op een veilige manier.
© NOC*NSF
Wat is veilig en gezond sporten en bewegen?

Bewegen is dus gezond, maar met welke frequentie gaat u nu op een veilige manier sporten en/of bewegen om gezond te blijven? 

De flyer van het NOC*NSF geeft u handvatten en richtlijnen om veilig en gezond te sporten en bewegen.

Download NOC*NSF flyer
© NOC*NSF
Bewegen is makkelijker dan je denkt!

Ongemerkt beweegt u al meer op een dag dan u denkt, ook nu u zoveel mogelijk thuis zit! Denk bijvoorbeeld aan stofzuigen, traplopen en de hond uitlaten. Al deze en nog vele andere activiteiten kunt u vaker, makkelijker en/of zwaarder maken. Kortom, het is best makkelijk om (meer) beweging in uw dag te krijgen.

Download de flyer
© Kenniscentrum Sport