Spectaculair Triathlon en Duathon weekend Duin

sportflevo.nl - Duin triathlon start.jpg

Het weekend van 26 en 27 mei 2018 belooft een groot spektakel te worden in Almere. Naar verwachting komen er ruim 1750 deelnemers af op het triathlon- en duathlonweekend dat in DUIN wordt gehouden. Het weekend is aardig op de schop gegaan waardoor er meer ruimte is voor prachtige wedstrijden.

Super Sunday - Triathlon
Belangrijkste ontwikkeling is de 'Super Sunday': zowel de Eredivisie, 1eDivisie, 2eDivisie, 3eDivisie als 4eDivisie zullen op zondag tegelijk aan de start staan van de Olympische Afstand tijdens het DUIN weekend.

Voor het eerst in haar historie heeft de Eredivisie voor Duin gekozen en heeft daarmee ook voor het eerst twee wedstrijden in Almere (de aansluitende wedstrijd vindt plaats op 9 september, volgens traditie tijdens het Challenge Almere-Amsterdam weekend). Triatleten binnen deze discipline zullen zich op 27 mei 2018 in DUIN, zo maakte de Nederlandse Triathlon Bond vandaag bekend, wagen aan een zogenaamde Triple Mix.

Triple Mix
In het buitenland is de Triple Mix al een zeer populaire discipline, maar in Nederland wordt de Triple Mix pas voor de tweede keer georganiseerd. Deelnemers doen drie keer achter elkaar een triathlon over een korte afstand. De eerste is een triathlon in traditionele volgorde, dus zwemmen, fietsen en hardlopen. Na de finish is er een kort rustmoment, waarna de deelnemers weer in actie komen in een andere volgorde: lopen, fietsen en zwemmen. Ook na de tweede race krijgen ze weer even tijd om bij te komen. Bij de laatste race wordt er eerst gefietst, dan gezwommen en tot slot gelopen. Een echte uitputtingsslag dus. Zowel de Eredivisie als de 1eDivisie wagen zich aan deze wedstrijdvorm.

NK & BK Duathlon en EK Politie Triathlon
Op de zaterdag voorafgaand aan Super Sunday staan ook de Duathleten in de startblokken. Er wordt gestart met het NK & BK Duathlon over de lange afstand, 10 km lopen, 60 km fietsen, 10 km lopen, gevolgd door de Sprint Duathlon (2 km lopen, 20 km fietsen, 2,5 km lopen). Daarnaast starten er ook verschillende series triathlon voor Jeugd & Junioren en een mini afstand voor basisschool scholieren. Tijdens het EK Politie Triathlon strijden agenten uit heel Europa om een podiumplaats.

Voor meer informatie of inschrijven triathlon, klik hier.
Voor meer informatie of inschrijven duathlon, klik hier. 

Foto: Ingrid Hardorff Brijde