Special Olympics Nederland

Op vrijdag 1 t/m zondag 3 juli 2016 vindt in Nijmegen de Special Olympics Nederland plaats. Hier strijden sporters met een verstandelijke beperking om de hoogste eer: het Landskampioenschap. Aan de Nationale Spelen 2016 doen 2000 sporters mee binnen 18 takken van sport. Drie teams uit Flevoland doen mee aan de Nationale Spelen:  

Inline-skaters Almeerse Schaats- skeelervereniging

De inline-skaters zijn druk bezig met hun voorbereidingen. De groep bestaat uit acht verstandelijke beperkte deelnemers die zich iedere week op de donderdagavond en de zaterdagmorgen aan het voorbereiden zijn op de Nationale Spelen. Er wordt gewerkt aan de conditie, snelheid en de techniek om de deelnemers zo goed mogelijk aan de start te laten verschijnen.

Er doen in totaal achttien deelnemers bij het inline-skaten mee, waarvan er acht uit Almere komen. Ze kijken er enorm naar uit om aan dit evenement mee te doen. De inline-skaters van Almere maken onderdeel uit van de super COOL! groep. Dit zijn ongeveer 30 inline-skaters die, ieder op hun niveau, aan het inline-skaten zijn op de donderdagavond. Voor degene die mee gaan doen aan de Special Olympics is een speciale trainingsgroep gestart op de zaterdagmorgen. Vijf van de acht deelnemers zijn ook geselecteerd voor de Special Olympics World Games bij het onderdeel shorttrack, wat in maart 2017 in Graz (Oostenrijk) plaatsvindt. Dit zal een enorme ervaring voor hun zijn. 

G-handbalteam van Havas

Het G-team Handbal wordt getraind en begeleid door Carla Verheijen en Jan Hassing. Al eerder behaalde dit team de 1e plaats tijdens de Regionale Spelen in Almere. “We zijn trots op onze mensen. Uiteraard gaan wij voor goud  maar Meedoen is winnen”. Bovenal verwachten we drie heel mooie dagen met veel sportiviteit en vooral lekker samen sporten.” Aldus Jan Hassing.  

 “Ondanks hun beperking zijn onze spelers prima in staat om de handbalsport te promoten. De sfeer in de groep is optimaal. Ze zijn altijd vrolijk en optimistisch. Dit blijkt uit de grote opkomst tijdens de trainingen en de inzet en resultaten bij de wedstrijden.” 

Almeerse G-hockeyers

De Almeerse G-hockeyers zijn druk bezig met hun voorbereidingen op de Special Olympics Nederland in Nijmegen. Er wordt twee keer per week getraind op zondagochtend en op woensdagmiddag. Zowel conditie als techniek staan standaard op het trainingsprogramma.

Momenteel telt de Almeerse zeventien leden en hiervan doen er vijftien mee aan dit 2-jaarlijks evenement. In november 2015 heeft de Almeerse met twee teams meegedaan aan de Regionale Special Olympics die in Almere werden gehouden. Hier waren onze beide teams zeer succesvol.

In totaal zijn er 46 deelnemende teams uit het hele land. Deze spelen 6-tal en 8-tal hockey. Het merendeel van de deelnemers speelt in het 6-tal toernooi. De Almeerse doet met twee teams mee in het 6-tal toernooi.

GZZ Zwemmers Zignea Emmeloord

Vanuit  de Noordoostpolder doen er vier zwemmers van Zignea afdeling GZZ mee. Mats de Boer, Ronald Nieuwenburg, Sven de Weert en Annemieke Visch gaan samen met drie coaches naar Nijmegen. Met zijn vieren zwemmen ze de estafette 4 x 25m vrije slag en daarnaast zwemmen zij alle vier nog twee persoonlijke nummers. Voor de drie mannen is het de tweede keer dat ze mee doen aan de Special Olympics Nationale Spelen, voor Annemieke de derde keer.

Wandelaars van Triade

Tijdens de Special Olympics wordt als neven-event de Wandel3Daagse van Nijmegen gehouden. Vanuit Triade gaan hier vijf deelnemers en vier wandelmaatjes aan deel nemen. De deelnemers komen uit Emmeloord, Swifterband en Dronten.

Om deze Wandel3Daagse (25 km per dag) te kunnen volbrengen, zijn de deelnemers zich al twee maanden aan het voorbereiden. Net als de overige deelnemers aan de Special Olympics overnachten ook de wandelaars in het Olympisch dorp Heumesoord.

Sportservice Flevoland wenst alle deelnemers alvast veel succes!