Special Olympics in Almere kent alleen maar winnaars

Op zaterdag 4 en zondag 5 november waren de Special Olympics Regionale Spelen in Almere. Ruim 500 sporters hadden zich in Topsportcentrum Almere verzameld voor het sportieve feest, dat voor de derde keer in Almere werd georganiseerd.

Beide dagen startten met een openingsceremonie. Zaterdag opende Wethouder René Peeters de Special Olympics en zondag Gedeputeerde Jaap Lodders. Tijdens de ceremonie op zaterdag werd ook de intentieverklaring ‘Alles is gezondheid’ getekend. Met de ondertekening beloven 15 partners uit de sport, de overheid, de zorg- en welzijnssector zich actief in te zetten voor een gezonde leefstijl van mensen met uiteenlopende verstandelijke beperkingen in Flevoland.

Na de openingsceremonie begonnen de wedstrijden. Op zaterdag stonden turnen, hockey en bocce op het programma en op zondag atletiek en handbal. Alle deelnemers kregen een medaille.

Naast de wedstrijden vonden diverse sportclinics plaats, die voor iedereen toegankelijk waren. Veel mensen probeerden sporten als darten, handboogschieten, skeeleren, rolstoelsport, goalball en verschillende e-games.

Wil je nog even terugkijken naar dit fantastische evenement? Kijk dan even op onze Facebookpagina.

Noteer alvast in jullie agenda: 2 en 3 november 2019 vinden de Special Olympics Regionale Spelen in Flevoland weer plaats.