Ruim 600 judoka's komen naar het Flevoland Open International Judo Tournament

sportflevo.nl - Flyer Flevoland Open Int. Judo Tournament 2018.jpg

Op 30 juni organiseert judovereniging Shoganai een groot internationaal judotoernooi in Sporthal Het Dok in Dronten met ruim 600 deelnemers uit meerdere landen waaronder Duitsland en België. Het idee ontstond nadat bleek dat er dit jaar geen ABS-toernooi zou plaatsvinden; een toernooi dat 24 jaar lang door de vier judoverenigingen uit de gemeente Dronten werd georganiseerd.

Enkele weken voordat het toernooi plaatsvindt, staat de teller inmiddels op 630 judoka’s in de leeftijdsklassen van -10 jaar tot 18+ jaar. Shogonai heeft veel werk verzet om dit te realiseren, men wil dit toernooi graag goed op de kaart zetten. Het streven is om van dit toernooi een terugkerend evenement te maken: een toernooi met een professionele uitstraling waar judoka’s graag terugkomen of waarvoor andere judoka’s enthousiast gemaakt worden.

Het toernooi is volledig digitaal. Elke judomat is voorzien van een lcd-scherm zodat het publiek elke wedstrijd goed kan volgen. De medailles zijn in eigen beheer ontworpen en elke deelnemer krijgt een passende herinnering. Judoka’s kunnen deenemen aan een clinic onder leiding van enkele topjudoka’s van Shoganai en de dag wordt afgesloten met een feestavond. Voor degene die er dan nog geen genoeg van hebben is er zondagochtend nog een randori (zelfverdediging) training. Kortom, een professioneel toernooi waaraan ook een maatschappelijk karakter is gekoppeld.

Tijdens het toernooi wordt een prijs beschikbaar gesteld voor de best presterende vereniging: de Daniël-Vijlbrief-beker. Deze beker is een eerbetoon aan de in 2015 overleden Daniël Vijlbrief (voormalig jeugdlid Shogonai). Het Flevoland Open International Judo Tournament stelt daarnaast een bedrag beschikbaar aan Kika voor onderzoeken naar kinderkanker. Het toernooi start 30 juni om 8:30 uur en duurt tot 17:00 uur. De toegang is gratis.