Selectie handbalspeelsters spelen EK kwalificatieduel NL - Spanje in Topsportcentrum Almere

Ten opzichte van het team dat de zilveren medaille won bij het WK in december zijn keepster Annick Lipman (Vipers Kristiansand, NOR) en rechterhoek Ailly Luciano (Metz Handball, FRA) toegevoegd. Linkerhoek Sanne Hoekstra (HSG Bensheim Auerbach, GER), die als invalster wel enkele wedstrijden actief was op het WK, is één van de reservespeelsters.

 
Alle achttien speelsters verzamelen op maandag 7 maart in het NH Naarden, vanwaar getraind wordt in het Topsportcentrum Almere. Vanuit deze selectie zullen 16 speelsters geselecteerd worden voor het EK-kwalificatieduel Nederland – Spanje op woensdag 9 maart om 19.00 uur in Almere. Vervolgens zal bekend worden welke speelsters er mee gaan naar Spanje. Het uitduel wordt gespeeld op zaterdag 12 maart om 13.00 uur in Valladolid.
 
 
Op maandag 14 maart reist vervolgens de hele selectie aan op Papendal. Hier wordt getraind en op woensdagochtend reizen per bus zestien speelsters plus de begeleiding naar Metz voor het Olympisch Kwalificatie Toernooi. Hier spelen de Oranjedames op vrijdag tegen Frankrijk, zaterdag tegen Japan en zondag tegen Tunesië. De eerste twee teams uit deze poule plaatsen zich voor de Olympische Spelen. Dan weten we of de Handbaldames deze zomer mogen schitteren in Rio.