Triahtlon Noordoostpolder laat ook kinderen weer genieten

sportflevo.nl - junior challenge-1.jpg

Na geweldige edities in Zeewolde en op Urk, vormt Emmeloord op 26 augustus het decor voor de derde Junior Challenge. Naar verwachting zullen tientallen scholieren de uitdaging met elkaar aan gaan om 250 meter te zwemmen, 10 kilometer te fietsen en tot slot nog 2,5 kilometer hard te lopen. Een sportieve maar minstens zo gezellige manier om kennis te maken met de triatlonsport.

Vorig jaar waren de omstandigheden voor de scholieren perfect: het zonnetje scheen, het was 25 graden en er stond nauwelijks wind. Net als toen wordt er ook dit jaar weer gezwommen in de Urkervaart. Na 250 meter in het water wordt de fiets gepakt en gaan alle scholieren op weg voor hun tien kilometer fietsen door de polder. Eenmaal terug in de wisselzone wordt de fiets opgehangen en de loopschoenen aangetrokken voor nog eens 2,5 kilometer hardlopen.

Vervolg Junior Challenge Flevoland
De Junior Challenge Noordoostpolder is de derde wedstrijd binnen de Junior Challenge Flevoland: een triatloncircuit voor junioren dat wordt georganiseerd door diverse Flevolandse triatlonorganisaties en Sportservice Flevoland. Na eerder dus de Junior Challenge Zeewolde (22 juni) en Junior Challenge Urk (13 juli) volgen nu dus Junior Challenge Noordoostpolder (26 augustus), Junior Challenge Almere-Amsterdam (7 september) en de Wintertriathlon Flevonice (10 februari 2019). Per wedstrijd worden alle uitslagen in een klassement verwerkt. Meer informatie over de bundeling van deze wedstrijden vind je op de website van Junior Challenge Flevoland.

Inschrijven
Inschrijven voor de Junior Challenge Emmeloord kan nog steeds 👉 klik hier