RTC-atleten stromen door naar NTC Sittard!

Twee triathleten uit het Regionaal Trainingscentrum (RTC) Almere, Pim Lebouille en Niek Heldoorn, gaan op kamers in Sittard om daar, onder begeleiding van trainers van het Nationaal Trainingscentrum (NTC), een volgende stap in hun carrière te maken.

Zij zijn niet de enige triathleten in Flevoland die goed bezig zijn. Afgelopen weekend hebben bij de Stadstriathlon in Weert RTC-atleten uit Almere maar liefst 4 podiumplaatsen behaald!

Dit bewijst maar weer dat Flevoland triathlon ademt!

Flevoland heeft een lange triathlongeschiedenis. 34 Jaar geleden werd in Almere de eerste triathlon van Europa over de lange afstand gehouden en sindsdien zijn er steeds meer bijgekomen. Korte sprint, lange, halve en Olympische afstanden, afstanden voor scholieren, ouderen én mensen met een (verstandelijke) beperking, in Flevoland is triathlon voor iedereen. Met het aanwijzen in 2013 van triathlon als kernsport wil de Provincie Flevoland de economische impact van de sport vergroten, de triathlonsport versterken en Flevoland profileren en promoten als triathlon-provincie.