RC Bulldogs Almere en ASV Almere betreden nieuw clubgebouw

Beide verenigingen zijn erg blij met hun nieuwe onderkomen. Met name RC Bulldogs. “Door de verhuizing hebben we nu de beschikking over betere velden. En ook op het gebied van faciliteiten gaan we er op vooruit. Zo heeft het nieuwe clubgebouw naast de standaard faciliteiten ook een aparte EHBO ruimte en restaurant met cateringmogelijkheden”, aldus Paul Albers, combinatiefunctionaris bij RC Bulldogs.

Overigens biedt de verhuizing naar het Fanny Blankers Koen Sportpark voor RC Bulldogs ook kansen wat het aantrekken van nieuwe leden betreft. ”Bij de (jongste) jeugd hebben we door de verhuizing naar het sportpark nieuwe aanwas gekregen. We groeien gestaag in het aantal leden binnen de jeugd. Maar we willen natuurlijk nog meer groeien, vooral bij de (oudere) jeugd en volwassenen. Want ook ouderen gaan steeds vaker rugbyen. Zo zijn er bij ons dit seizoen twee 35 plussers gaan rugbyen. En dat is best bijzonder.”

De belangstelling voor rugby lijkt een nationale trend.  Een verklaring hiervoor kan Albers wel geven.  “Allereerst doordat de nationale teams nog nooit zo hoog in de ranking hebben gestaan. Maar ook doordat mensen op zoek zijn naar alternatieven voor voetbal en andere populaire sporten met vaak lange wachtlijsten”.

Op zaterdag 28 maart is de officiële opening van het clubgebouw. Iedereen is welkom om hierbij aanwezig te zijn en deel te nemen aan de diverse activiteiten van beide clubs.