Own the Spot!

Van juni t/m september 2019 organiseert Sportservice Flevoland, samen met lokale sport- en welzijnsorganisaties in Almere, Lelystad, Emmeloord, Dronten en Zeewolde, Own the Spot! 2019.

  

Own the Spot! is een skateparktour door de Flevolandse gemeenten! Tijdens de events zal er ook een DJ en speaker aanwezig zijn. De speaker zorgt voor het commentaar en praat het event aan elkaar. Doelstelling van de tour is het promoten van ‘skaten’ in Flevoland in brede zin en het met elkaar in contact brengen van jongeren uit verschillende gemeenten. Sportservice Flevoland coördineert de events Flevolandbreed. De lokale sport- en welzijnsorganisaties zorgen voor de organisatie van het event.

De tour

Alle events bestaan uit een wedstrijd waarbij de belangrijkste obstacles gehit worden in een tweetal categorieën: Youngsters (t/m 15 jaar) en Adults (vanaf 16 jaar). Het wedstrijdelement is vrijwel in elke gemeente hetzelfde voor Skateboarders, Steppers, Inliners en BMX'ers. Meer weten? Neem een kijkje op www.facebook.com/ownthespot en www.instagram.com/own_thespot .

Agenda 2019

  • Zondag 30 juni om 12.00 uur - Lelystad - Zilverpark
  • Zondag 7 juli om 12.00 uur - Emmeloord - Nagelerweg
  • Zondag 1 september om 12.00 uur - Zeewolde - Kluunpad 
  • Zondag 8 september om 12.00 uur - Dronten - Het Toepad
  • Zondag 15 september om 12.00 uur - Almere - Evenenaar

Spelregels

De rider met de beste trick op een van te voren bepaalt obstakel, 'hit' het obstakel. Dit wordt vervolgens gedaan op meerdere obstakels in het skatepark. Per obstakel kan de rider een prijs winnen. Het totale prijzengeld bedraagt € 1.600,-. Er zijn verschillende manieren om geld en goodies te winnen: per event is € 100,- te vergeven.

Tijdens de finale in Almere wordt een Flevolandse top samengesteld. De riders nemen hiervoor deel aan minimaal 4 events en moeten de meeste punten scoren! De punten van de beste 3 events tellen mee (plus almere). Onder de Flevolandse top wordt een prijzenpot van € 1.000,- verdeeld.

Uitleg puntentelling overall winnaar Own the Spot: 1e plaats 10 punten, 2e plaats 9 punten, 3e plaats 8 punten ... 10e plaats 1 punt. Tijdens de finale in Almere worden alle punten opgeteld en worden de Flevolandse winnaars bepaald!
 

Deelname

Deelname is gratis en voor eigen risico. Inschrijven kan vooraf aan het event, tussen 12.00 en 13.00 uur. Bij inschrijving worden de deelnemers toestemming gevraagd voor het (online) publiceren van uitslagen, foto's en dergelijke. Klik hier voor verdere informatie over de privacywetgeving. 

Own the Spot! 2019 wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Provincie Flevoland en in samenwerking met: