Skatepark tour Own the Spot

Skatepark tour Own the Spot

Sportservice Flevoland organiseert jaarlijks een skateparktour langs de Flevolandse gemeenten. Skaten is en blijft een populaire sport onder de jeugd. Skateboarden is inmiddels zelfs toegevoegd aan het olympische programma! Own the Spot vindt plaats in de periode juni tot en met september. Sportservice Flevoland coördineert de events Flevoland breed. De lokale sport- en welzijnsorganisaties zorgen - samen met jongeren - voor de organisatie. Door middel van Own the Spot willen wij:

  • Jongeren participeren
  • De beeldvorming van ‘hangjongeren’ op de Flevolandse skateparken veranderen
  • Jongeren uit verschillende gemeenten met elkaar in contact brengen
  • Urban sports in Flevoland promoten
Agenda 2022 én Inschrijven!
  • Vrijdagavond 17 juni om 18.00 uur – Zeewolde – Kluunpad 
  • Zondag 3 juli om 12.00 uur – Swifterbant – de Greente
  • Vrijdagavond 15 juli om 17.00 uur – Lelystad – Zilverpark
  • Zaterdag 20 augustus om 12.00 uur – Noordoostpolder – Nagelerweg
  • Zaterdag 3 september om 12.00 uur – Urk – Wilhelminapark
  • Zondag 11 september om 12.00 uur – Almere – Evenaar

Let op! Vooraf digitaal inschrijven is verplicht! 

Inschrijven
© Robinotof
De tour

Alle events bestaan uit een wedstrijd waarbij de belangrijkste obstacles gehit worden. Het wedstrijdelement is vrijwel in elke gemeente hetzelfde voor skateboarder, steppers, inlineskaters en BMX'ers. Tijdens de events zijn een DJ en speaker aanwezig. De speaker zorgt voor het commentaar en praat het event aan elkaar. Nieuwsgierig? Neem een kijkje op Facebook en Instagram.

© Jasper Pluim
Spelregels

De rider met de beste tricks op een van te voren bepaald obstakel, 'hit' het obstakel en wordt beloond met toffe prijsjes. Dit wordt vervolgens gedaan op meerdere obstakels in het skatepark. Per event krijgen de beste tien deelnemers punten en verzamelen daarmee maximaal tien punten per event. Deze punten tellen mee voor de finale in Almere. De beste vijf deelnemers per event krijgen naast de punten ook leuke goodies. Zowel ervaren, maar zeker ook beginnende riders maken kans op de (geld)prijzen. Tijdens de finale in Almere wordt een Flevolandse top samengesteld.

Deelname

Deelname is gratis en voor eigen risico. De inschrijving verloopt door de corona-maatregelenen net wat anders dan voorgaande jaren. Het is nu namelijk verplicht om je vooraf in te schrijven. 

Bij inschrijving wordt aan de deelnemers toestemming gevraagd voor het (online) publiceren van uitslagen, foto's en dergelijke. Klik hier voor verdere informatie over de privacywetgeving

© Charly Olf
Samenwerking

Own the Spot wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Provincie Flevoland en in samenwerking met:

Sponsoren

Wij zijn heel blij met de sponsoren die zich (ook) dit jaar aan Own the Spot verbonden hebben: