Open Nederlandse Kampioenschappen Bocce in Almere

sportflevo.nl - ONK Bocce 2017.png

Het Open Nederlandse Kampioenschap Bocce 2017 wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd door Gehandicaptensport Nederland. Het zal onderdeel zijn van de Special Oympics Regionale Spelen in Almere. Vorig jaar stond bocce voor het eerst op het programma van de Special Olympics; op de Nationale Spelen deden er maar liefst twintig sporters mee. Dit jaar wordt er een recordopkomst verwacht.

Hoe werkt het ONK Bocce 2017?
Het ONK Bocce 2017 is open voor sporters met een verstandelijke beperking die al ervaring  hebben met het spelen van bocce. Naar aanleiding van het aantal inschrijvingen beslist de organisatie of het een single-, dubbel-, of teamtoernooi wordt. Vooraf aan het toernooi worden de spelers ingedeeld door middel van divisoning. Hierdoor speelt iedere sporter wedstrijden tegen tegenstanders van zijn eigen niveau. Naast presteren gaat het deze dag ook om plezier!

Inschrijving
Iedereen kan zich inschrijven voor het ONK Bocce 2017, zelfstandig of via de vereniging. Verenigingen worden gevraagd om aan te geven met hoeveel sporters zij komen. Mocht het maximale deelnemersaantal worden overschreden, dan zal er een maximaal aantal deelnemers per vereniging worden ingesteld en kunnen de verenigingen zelf bepalen welke sporters zij afvaardigen. Er zitten geen kosten verbonden aan deelname aan het ONK Bocce 2017.

Voorbereiding
Verenigingen die bocce verder in hun programma willen integreren en daarbij hulp kunnen gebruiken, worden aangemoedigd contact op te nemen via bocce@gehandicaptensport.nl. Zij helpen u graag verder met advies over materialen, spelvormen en wedstrijden en kunnen ook langskomen om een clinic te verzorgen.

Belangrijke data
Definitieve inschrijving: vóór 14 oktober 2017
ONK Bocce 2017: 4 november 2017

Voor meer informatie klik hier of ga naar www.gehandicaptensport.nl