sportflevo.nl - Foto kennismaking watersport web.jpg

Kennismaking Watersport

Flevoland wordt omringd door water en is dan ook een watersportprovincie bij uitstek. Echter onder jeugd is watersport één van de onbekendere sporten. Door het geven van watersportclinics probeert Sportservice Flevoland hier verandering in te brengen. 

Hoe ziet een watersportclinic eruit?

Bij een watersportclinic vraagt Sportservice Flevoland de lokale watersportaanbieders scholen te bezoeken om tijdens de gymles met behulp van watersportsimulatoren te oefenen met zeilen, windsurfen en/of roeien. Hierna gaan de kinderen onder begeleiding van de lokale verenigingen ook daadwerkelijk het water op. De leerlingen en hun ouders worden tenslotte uitgenodigd om een lokaal watersportevenement te bezoeken zodat ze kunnen zien wat de watersport allemaal te bieden heeft.

Voor wie

Een watersportclinic is bedoeld voor kinderen op de basis- en voortgezet onderwijs. De kosten verschillen per gemeente.

Een watersportclinic bij u op school?

Wilt u ook dat uw leerlingen kennismaken met de watersport? Neem dan contact met ons op. Wij organiseren regelmatig clinics waarin leerlingen kennis kunnen maken met deze tak van sport.

Kernsport watersport

Naast triathlon heeft de Provincie Flevoland gekozen voor watersport als kernsport. Flevoland is een provincie waar water, ruimte en natuur centraal staan en beide kernsporten passen goed bij het imago, karakter en identiteit van de provincie.

Direct naar

Contactpersoon

sportflevo.nl - tom-sloetjes-klein.jpg

Tom Sloetjes

Projectleider