sportflevo.nl - Foto kennismaking Triathlon web.jpg

Kennismaking Triathlon

Het Flevolandse landschap leent zich perfect voor triathlons. Mede daarom is de triathlonsport ook één van de kernsporten in het Flevolands sportbeleid. Om deze sport extra onder de aandacht te brengen organiseert Sportservice Flevoland regelmatig triathlon clinics op scholen.

Hoe ziet een triathlonclinic eruit?

Bij een triathlonclinic komt een ervaren triathlontrainer langs tijdens de gymles om kinderen kennis te laten maken met de triathlonsport. Vervolgens kunnen de kinderen bij de lokale triathlonvereniging trainen met als doel meedoen aan een jeugdtriathlon in eigen stad of dorp.

Voor wie

De triathlonclinic is bedoeld voor kinderen in het basis- en voortgezet onderwijs. De kosten verschillen per gemeente.

Junior Challenge

De triathlon clinic is ook een ideale voorbereiding op deelname aan één van de maar liefst vijf Junior Challenges die in Flevoland georganiseerd worden. De Junior Challenge scholentriathlons zijn ontstaan door samenwerking van alle triathlonorganisaties in Flevoland en bedoeld voor basis- en voortgezet onderwijs. Wilt u meer weten over de Junior Challenge? Klik dan hier.

Een triathlonclinic bij u op school?

Wilt u ook dat uw leerlingen kennismaken met de triathlonsport? Neem dan contact met ons op. Wij organiseren regelmatig clinics waarin leerlingen kennis kunnen maken met deze veelzijdige sport.

Kernsport triathlon

Naast watersport heeft de Provincie Flevoland gekozen voor triathlon als kernsport. Flevoland is een provincie waar water, ruimte en natuur centraal staan en beide kernsporten passen goed bij het imago, karakter en identiteit van de provincie.

 

Direct naar

Contactpersoon

sportflevo.nl - tom-sloetjes-klein.jpg

Tom Sloetjes

Projectleider