Omloop Flevoland, een verborgen parel

sportflevo.nl - Omloop Flevoland 1.jpg

Onder het motto ‘stijg tot grote hoogte op de bodem van de voormalige Zuiderzee’, organiseert Toerclub Flevoland op zaterdag 2 juni, onder auspiciën van de NTFU (Nederlandse ToerFiets Unie) voor alle fietsliefhebbers de 20e Rabobank Omloop Flevoland. 

Deelnemers aan de Rabobank Omloop Flevoland kunnen een keuze maken uit verschillende afstanden. Vanaf de startplaats, sportpark Schouw in Lelystad, kan er 25, 85, 125 of 175 km worden afgelegd. Alle afstanden zijn nauwkeurig beschreven in een gedetailleerde routebeschrijving en worden volledig volgens de richtlijnen van de NTFU uitgepijld. Onderweg zijn er verschillende mogelijkheden om te pauzeren. Mede hierdoor voldoet de Rabobank Omloop Flevoland aan het kwaliteitskeurmerk Extra Goed Geregeld. Dit keurmerk is het hoogste kwaliteitsniveau van de NTFU. 

Met de Rabobank Omloop Flevoland wil TC Flevoland het recreatieve fietsen niet alleen op regionaal, maar ook op nationaal en internationaal niveau bevorderen. Dankzij het vele natuurschoon, zoals uitgestrekte natuurreservaten, boscomplexen en wateroppervlaktes, wordt  het unieke karakter van de provincie Flevoland onderstreept. Niet voor niets wordt de Rabobank Omloop Flevoland door kenners beschouwd als een ‘verborgen parel’ onder de vele fietstoertochten die er jaarlijks worden georganiseerd. 

De verschillende routes voeren de deelnemers via rustige polderwegen en prachtig slingerende fietspaden langs de mooiste plekjes van Oostelijk en Zuidelijk Flevoland. Veel hinder van snelverkeer zullen de deelnemers niet ondervinden.

De kortere afstanden zijn vooral bedoeld voor de beginnende (toer-)fietsers, maar kunnen ook heel goed gefietst worden door recreatieve fietsers. De langere afstanden zijn meer bedoeld voor de ‘getrainde toerfietsers.

Het evenement kent een zogenaamde open inschrijving. Dat betekent dat zowel leden als niet leden van de NTFU kunnen deelnemen. Kortom iedereen, van jong tot oud is welkom!            

Voor meer informatie over deze ‘verborgen parel’ kan een kijkje worden genomen op www.omloop-flevoland.nl.