OldStars tennistoernooi - Lelystad

OldStars tennistoernooi - Lelystad

Blije gezichten, een sportieve ochtend, een heerlijke lunch en bovenal gezelligheid. Dat is waar het bij het OldStars tennistoernooi om draait. Het gaat er niet om hoe goed je kan tennissen, maar om de gezelligheid. Buiten het toernooi om wordt er elke donderdagochtend getennist door de OldStars. In drie groepen van twaalf mensen starten ze met een warming-up, opslaan, balgevoel creëren en natuurlijk een partijtje om mee af te sluiten. OldStars tennis gaat het hele jaar door. Ook tijdens vakanties of in de koudere periode komen de mensen trouw en zijn er elke week gemiddeld dertig spelers. 

ITL heeft ook een De Derde Helft waar men zich voor kan aanmelden. Niet zoals bij het voetbal, maar een moment van samenkomen om bijvoorbeeld jeu de boules te spelen of te kaarten. Het gaat bij De Derde Helft echt om samenzijn. 

Om nog meer 55+’ers in Lelystad te bereiken en kennis te laten maken met OldStars tennis organiseerde ITL het OldStars toernooi. Zowel de mensen van De Derde Helft als de vaste OldStars namen deel aan het toernooi. Om het toernooi te kunnen organiseren heeft de vereniging het Steunpakket Corona en Sport aangevraagd. Nu konden zij de hele dag de trainer inzetten, extra spullen aanschaffen voor de sport en na afloop van het toernooi uitgebreid met elkaar lunchen.

OldStars projectleider Roelof Schraa: “Het OldStars-tennis concept wordt enthousiast aangeboden door onze gediplomeerde KNLTB trainer Ruud Berends, vrijwilliger en oprichter van ITL, en Bert de Bruin, ook vrijwilliger. Ruud heeft een speciale cursus gevolgd bij het Ouderenfonds voor OldStars-tennis. Beiden hebben een zeer lange tenniservaring opgedaan in alle facetten van tennis waarbij de sporter centraal staat. Het doel is elkaar ontmoeten, plezier en bewegen. Ook gastvrouw en vrijwilliger Roelie speelt een bijzondere rol: zij maakt altijd een praatje met de mensen en voorziet iedereen van koffie. Ook zijn er nog een aantal vrijwilligers die ons ook helpen met de zaak draaiende te houden.”