Officiƫle opening Regionaal Training Centrum Jeugdzeilen

sportflevo.nl - Regatta Center Muiderzand-Laser Splash.jpg

Zondag 5 maart 2017 is de officiële opening van het Regionaal Training Centrum (RTC) Jeugdzeilen bij Regatta Center Muiderzand in Almere. Het RTC is een intensief trainingsprogramma waar Flevolandse sporttalenten worden opgeleid naar de nationale top.

Veel Nederlandse topsporters trainen in Nationale Trainingscentra (NTC) waar ze op één locatie fulltime trainen, studeren en wonen. De zeilsport heeft haar NTC in Scheveningen gevestigd. Om de stap naar topsport te kunnen overbruggen streeft NOC*NSF voor alle sporten ook naar RTC’s. Jeugdige talenten kunnen in een RTC dicht bij huis intensief trainen onder professionele begeleiding, met goede faciliteiten, ondersteuning door experts en aansluiting bij het onderwijs.

Bij het RTC in Almere wordt getraind in meerdere zeilklassen: Laser, Optimist en Splash. Verder verzorgt het RTC ook trainingen in andere jeugdzeilklassen, zoals de 29-er en de RS Feva. De hoofdtrainers zijn Sietse-Jan Sietzema en Roelof Bouwmeester. Beiden hebben Olympische ervaring en hebben een uitgebreid nationaal en internationaal netwerk. Naast het trainen is het scouten van talentvolle wedstrijdzeilers ook een belangrijke taak van de trainers. Naast de hoofdtrainers zijn er nog vijf andere trainers die de jeugdzeilers trainen.  

Het RTC in Almere wordt mogelijk gemaakt door financiering van de provincie Flevoland en de gemeente Almere. Zondag 5 maart om 11.00 uur wordt het RTC Jeugdzeilen officieel geopend door Jaap Lodders (gedeputeerde provincie Flevoland) en René Peeters (wethouder gemeente Almere).  Vanaf 10.00 uur is iedereen van harte welkom.
Locatie: IJmeerdijk 4 in Almere.

In Flevoland zijn RTC’s voor: Triathlon, Windsurfen, Badminton, Handboogschieten en Voetbal. Bekijk voor meer informatie over de topsport in Flevoland www.topsportflevoland.nl