Nuon Club Competitie: deel ideeën voor energiebesparing en win 10.000 euro!

sportflevo.nl - Nuon Club Competitie-2.jpg

Bijna een kwart van alle sporters denkt dat hun sportclub meer energie verbruikt dan nodig is. Daarbij hebben steeds meer clubs te kampen met financiële problemen. Als gevolg daarvan kunnen ze minder trainingen geven en stijgen de contributiebijdragen en de prijzen in de kantine. Energiebedrijf Nuon schiet te hulp met de Nuon Club Competitie. De negen sportclubs met het beste creatieve idee voor energiebesparing winnen elk 10.000 euro, te besteden aan energiebesparende maatregelen.

In de aanloop naar de competitie vroeg Maurice de Hond ruim tweeduizend clubsporters, vrijwilligers en bestuursleden naar hun ervaringen met energiebesparing en -verspilling bij sportverenigingen. Wat blijkt? Bijna een kwart (23 procent) van alle sporters zegt dat hun club meer energie verbruikt dan nodig is. Eén op de tien zegt zelfs dat er veel te veel energie wordt verbruikt. Dat merken ze aan bijvoorbeeld slecht geïsoleerde kantines en kleedkamers en verouderde verwarmingsinstallaties, waardoor het vaak te warm of juist te koud is. De meest genoemde energieverspiller is ‘onnodig het licht aan laten staan.’

Lagere energierekening
Opvallend is dat bijna de helft van de sporters geen idee heeft van het energieverbruik. De energierekening kan flink lager worden wanneer sportclubs bewuster met energie omgaan en kiezen voor duurzame oplossingen. Bij 31 procent van de sportclubs wordt er al het nodige gedaan om het energieverbruik terug te dringen, blijkt uit het onderzoek. Zo installeren ze bijvoorbeeld energiezuinige verlichting, worden kleedkamers en kantines beter geïsoleerd en roepen clubs hun leden met berichten in het clubblad op om zuiniger te zijn met energie.

Nuon Club Competitie
Om amateurclubs te helpen besparen op de energiekosten, organiseert Nuon voor de derde keer de Nuon Club Competitie. Met dit bijzondere sponsorproject daagt Nuon sportclubs uit om creatieve ideeën te bedenken voor energiebesparing. Clubs doen mee aan de wedstrijd door hun idee vast te leggen in foto of video en deze in te zenden. Juryvoorzitter Toine van Peperstraten: “Veel amateurclubs hebben al jaren te maken met dalende inkomsten en stijgende kosten. De beste inzenders winnen met de competitie niet alleen 10.000 euro, maar door de energiebesparingen krijgen zij ook een structureel lagere energierekening. Een mooie kans dus!”

Vanaf donderdag 8 september kunnen sportclubs hun ideeën om energie te besparen inzenden op www.nuon.nl/club. De negen clubs met de meest creatieve, gekke, originele en leuke ideeën worden beloond met 10.000 euro , te spenderen aan het verduurzamen van de club. Nuon geeft vervolgens advies om dit bedrag zo slim mogelijk in te zetten. Elke sportclub mag meedoen en de inschrijving sluit op 24 oktober 2016.

Jury met Toine van Peperstraten en Naomi van As
Alle inzendingen worden beoordeeld door een jury, bestaande uit onder meer sportpresentator Toine van Peperstraten, hockeyster Naomi van As en Nuon CEO Peter Smink. Zij nomineren de vijftig beste inzendingen. De negen clubs die vervolgens de meeste publieksstemmen weten te krijgen, winnen 10.000 euro en krijgen hulp van een energieadviseur om het geld zo slim mogelijk te gebruiken voor energiebesparing.

Meer informatie of inschrijven: www.nuon.nl/club.