November: Maand van het Aangepast Sporten

sportflevo.nl - Paul_2469b.jpg

November staat in Flevoland in het teken van het aangepast sporten. De gehele maand wordt er aandacht besteed aan sport en bewegen voor mensen met een beperking. Tijdens deze maand worden diverse activiteiten georganiseerd om mensen (met een beperking) op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de verschillende sportmogelijkheden. Proeflessen, workshops, een congres en een grote sportdag is een kleine greep uit de activiteiten die gaan plaatsvinden. 

Special Olympics Regionale Spelen

Op zaterdag 4 en zondag 5 november zijn de Regionale Spelen in Almere. Sporters met een verstandelijke beperking uit de provincies Flevoland, Utrecht en Noord-Brabant nemen het tegen elkaar op in Almere. Het evenement wordt georganiseerd door verschillende samenwerkingspartners in Almere/Flevoland.

Sport- en Beleefdagen

Naast de Special Olympics zijn er ook verschillende sport- en beleefdagen. Op de website van de Maand van het Aangepast Sporten staat meer informatie over de sport- en beleefdagen. Verschillende sportverenigingen organiseren open trainingen. Zo kan gekeken worden of de desbetreffende sport leuk is en of de sporters lid wil worden van de vereniging. Een overzicht van de open trainingen vind je hier

Cursussen en congressen

Ook worden er verschillende cursussen en congressen georganiseerd in het kader van aangepast sporten. Zo is er een cursus 'trainen en coachen van jongeren met autisme' en een cursus 'sporters met gedragsproblematiek'. Dit jaar wordt ook het Sportcafé weer georganiseerd. Dit sportcafé is het kennis- en netwerkmoment voor iedereen die als professional, sporter of vrijwilliger te maken heeft met aangepast sporten. Het sportcafé vindt plaats op dinsdagavond 28 november in het Provinciehuis Flevoland. Met diverse inspirerende en informatieve lezingen hebben wij een mooi programma samengesteld. Aanmelden voor het sportcafé kan hier.

Meer informatie over de Maand van het Aangepast Sporten vind je op de website.